Sănătate Care sunt beneficiile mandarinelor

Chiar dacă sunt inferioare portocalelor sau grapefruitului, mandarinele trebuie consumate datorită conţinutului bogat în vitamina C şi în betacaroten. De asemenea, aceste fructe conţin vitaminele B, E şi K, minerale, precum calciu, fier, fosfor, fibre şi proteine. Mandarinele au proprietăţi antioxidante, detoxifiante şi anticanceroase. Ele ajută foarte mult sistemul digestiv, protejează organismul de diabet şi de arteroscleroză.
 
Consumul de mandarine scade colesterolul din sânge, prevenind astfel infarctul, întăreşte organismul, pe care îl fereşte de răceli şi gripe, mobilizează grăsimile din depozite şi intensifică arderile, crescând uşor metabolismul. De asemenea, aceste fructe combat anemia, îmbunătăţesc funcţiile vederii şi ameliorează disconfortul creat de boli precum astmul sau bronşita. Uleiul de mandarin este utilizat în tratamentele tonice pentru piele, dar şi în aromaterapie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.