Sănătate Castanele întăresc părţile inferioare ale corpului, precum genunchii şi gleznele

Folosite de mii de ani ca aliment, castanele au fost recomandate cu succes de Hipocrate în reţetele sale străvechi, dar au apărut şi pe lista celor peste 600 de plante şi fructe cu puteri vindecătoare a grecului Dioscoride. Castanele oferă numeroase beneficii sănătăţii, au o compoziţie similară cu cea a grâului şi conţin carbohidraţi, fosfor, lecitină, amidon, vitamine, proteine, acizi graşi esenţiali şi minerale. Totodată, ele sunt bogate şi în mangan, un antioxidant puternic care reduce efectele nocive ale radicalilor liberi din organism.
 
Datorită proprietăţilor sale, castanele previn bolile de inimă, reducând riscul acestora cu 20%. Tot ele sunt indicate în cazul asteniei fizice şi intelectuale, convalescenţei şi problemelor dentare. Castanele întăresc părţile inferioare ale corpului, precum genunchii, gleznele, spatele sau articulaţiile. Prin prisma conţinutului bogat în fibre, castanele sunt benefice pentru sănătatea sistemului digestiv, previn constipaţia şi riscul de complicaţii intestinale. De asemenea, combat inflamaţiile şi intensifică fluxul sanguin. Pe de altă parte, castanele aduc savoare supei de linte sau de ciuperci.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 351 – 17.12.2022 Astăzi sărbătoresc avocado

17 Dec 2022 1272

Beneficiile consumului de castane

05 Nov 2019 1911

Sănătate Vedetele începutului de toamnă şi beneficiile lor pentru organism

08 Sep 2015 1570

Castanele îmbunătăţesc circulaţia sângelui

30 Oct 2014 1576

Răzvan Simion, partenerul de emisiune al lui Dani Oţil, scandal monstru în avion

27 Sep 2014 4811

Castanele previn bolile de inimă

22 Sep 2014 2180

Hotnews.ro Cum scoate premierul Ponta, cu mâna Parlamentului, castanele încinse din foc

13 Jul 2014 2201

Castanele comestibile, garanţia sănătăţii şi a unei arome deosebite

21 May 2014 1400