Sănătate Ceaiul de ginseng, un stimulent pentru celulele creierului

Ginsengul, considerat şi planta minune a lumii, a fost folosit încă din vremuri străvechi pentru combaterea oboselii şi energizarea organismului. În prezent, tot mai multe studii au fost efectuate pentru a evidenţia beneficiile acestei plante. Considerate un medicament universal, rădăcinile de ginseng, pentru a ajunge la maturitate, au nevoie de aproximativ cinci ani.
Ceaiul de ginseng se prepară din rădăcina plantei şi este consumat pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii. Acest ceai sporeşte vitalitatea întregului organism, măreşte apetitul şi îmbunătăţeşte digestia. Pe de altă parte, reduce stresul fizic şi psihic. Tot el reduce simptomele astmului, ameliorează durerile de cap şi stimulează circulaţia sângelui.

De asemenea, fortifică sistemul imunitar, prin înlăturarea infecţiilor persistente din corp, şi sporeşte eficienţa vaccinurilor împotriva gripei. Acest ceai se recomandată mai ales studenţilor sau celor care au de învăţat pentru examene şi diverse teste, deoarece acţionează ca un stimulent pentru celulele creierului. În acest sens, creşte puterea de concentrare şi capacitatea de a gândi şi a soluţiona probleme.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ashwagandha sau Ginseng Indian - 8 beneficii esențiale pentru sănătate

20 May 2022 2329

Ginsengul, bun pentru stres prelungit și anxietate

18 Feb 2017 1679

Sănătate Ce afecţiuni tratează ceaiurile

22 Mar 2015 1699

Sănătate Ceaiul de ginseng energizează organismul

18 Mar 2015 1256

Ginsengul, elixirul de viaţă lungă

18 May 2014 1263

Ginsengul românesc Cătina, vaccin antigripal natural

14 May 2014 1830