Sănătate Cele mai bune ceaiuri digestive



După o masă copioasă, bogată mai ales în alimente grase, sunt recomandate ceaiurile digestive, deoarece ele îmbunătăţesc digestia, combat senzaţia de presiune în abdomen şi reduc riscul de arsuri la stomac. Ceaiul de chimen, de exemplu, contribuie la îmbunătăţirea sistemului digestiv. În plus, el are proprietatea de a intensifica capacitatea organismului de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, motiv pentru care este indicat în curele de slăbire. Ceaiul de chimen este recomandat şi celor care suferă de balonări excesive. Chimenul are efect antispastic, dar şi efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor. Mai mult, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice are efect în cazul dezechilibrelor în flora digestivă, diaree, toxiinfecţii.
 
Şi ceaiul de muşeţel are efect calmant pentru stomac, în special pentru mucoasele tractului digestiv. Acest ceai are rolul de a îmbunătăţi tranzitul intestinal, prin reglarea secreţiei sucurilor digestive. Totodată, are proprietăţi antispastice şi ameliorează sindromul de intestin iritabil. Ceaiul verde acţionează ca un laxativ, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi înlesneşte descompunerea alimentelor. Acest ceai este recomandat şi pentru reducerea nivelului de aciditate din stomac şi, pentru că are efect antiinflamator, previne inflamarea intestinelor. Ceaiul de anason este foarte parfumat, stimulează digestia, elimină durerea de stomac, calmează spasmele şi înlătură senzaţia de apăsare după o masă copioasă.
 
Aceste ceaiuri se beau cu o jumătate de oră înainte de masă, de preferabil îndulcite cu miere sau neîndulcite. Se beau întotdeauna calde, dar nu fierbinţi.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cele mai bune plante pentru ceaiuri

12 Aug 2014 2837