Sănătate Consumă alimente sănătoase de Crăciun

Cu ocazia sărbătorilor, alimentele grase, precum sarmalele, piftia sau cozonacii, devin din ce în ce mai tentante. În sezonul de iarnă organismul are nevoie de mai multă energie, însă alimentele consumate ar trebui să conţină cât mai puţine calorii.

În acest context, se recomandă peştele, ce conţine niveluri ridicate de vitamina D, care ar putea ajuta la creşterea cantităţii de serotonină, unul dintre neurotransmiţătorii responsabili cu buna dispoziţie. Deficitul acestei vitamine din lunile de iarnă se numără printre cauzele tulburării afective sezoniere.

Pe de altă parte, consumul frecvent de citrice apără organismul de răcelile din timpul iernii. O singură portocală oferă organismului mai mult decât 100% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C, dar şi alţi nutrienţi, precum acid folic, vitamina B, fibre şi potasiu, care vă ajută să vă păstraţi sănătatea inimii.

Şi ciupercile sunt bogate în vitamine, proteine, minerale, precum fier, potasiu, cuprul, zinc, seleniu, magneziu, fosfor şi calciu. Ele îmbunătăţesc sistemul imunitar şi combat stările de epuizare fizică. Dovleceii sunt săraci în calorii şi glucide, dar bogaţi în hidraţi de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, calciu şi vitamine. Din acest motive, dovleceii sunt recomandaţi în alimentaţia diabeticilor şi supraponderalilor, iar sucul de dovlecei este indicat persoanelor care au lipsă de calciu.

Şi leguminoasele, precum fasolea, lintea, mazărea, ar trebui să se numere printre alimentele consumate pe timp de iarnă, întrucât sunt bogate în substanţe nutritive importante. Gustul acestora este foarte plăcut, iar după consumul lor se instalează rapid o senzaţie de saţietate. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a adus lebedele și oamenii pe plajă în a doua zi de Crăciun (GALERIE FOTO)

26 Dec 2023 1152

După fiecare deliciu, un pahar de apă. Hidratarea, esențială după mesele sărbători

25 Dec 2023 964

Cum să-ți transformi după-amiaza de Crăciun în ceva special

25 Dec 2023 836

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în prima zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 1735

Slăninuță afumată, leber și caltaboș, un trio obligatoriu în meniul de Sărbători. Ce au în comun aceste preparate?

23 Dec 2023 721

Tradiții magice pentru ziua de 23 decembrie Ce se obișnuiește în seara de 23 spre 24 decembrie

23 Dec 2023 1133

Decorarea salatei de boeuf. Trucuri și sfaturi pentru o prezentare de neuitat

23 Dec 2023 971

O atmosferă plină de sclipiri Alegerea decorurilor pentru masa de sărbători

23 Dec 2023 818

Bucurie în farfurie Nutriționistul ne dezvăluie trucurile unui meniu de sărbători echilibrat

16 Dec 2023 1018

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an? Iată ce au ales respondenții

03 Dec 2023 869

Editorial! De Crăciun, să fim mai buni!

25 Dec 2022 1727

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju „Vă doresc să primiţi cu inimile deschise Naşterea Domnului“

25 Dec 2022 1507

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2022 1587

Ajutoarele lui Moș Crăciun Jandarmii constănțeni au oferit cadouri copiilor din două centre de asistență socială

23 Dec 2022 1390

Asociația „Suflete Deschise“ Sărbătoarea Crăciunului, sezonul darurilor, sezonul în care ne amintim să fim mai buni, mai darnici

23 Dec 2022 1417