Sănătate Consumul de alge energizează organismul

Algele, un podus alimentar 100% natural, au o valoare nutritivă foarte mare. Ele conţin vitaminele A, B, C şi E, minerale, precum potasiu, iod, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor, aminoacizi, proteine şi fibre. Algele conţin şi betacaroten, substanţă care oferă organismului posibilitatea de a produce vitamina A, datorită căreia sistemul imunitar, pielea şi ţesuturile sunt protejate în profunzime. Algele sunt bogate în clorofilă şi vitamine din complexul B, mai ales B12, care favorizează regenerarea celulelor şi producerea de globule roşii. De asemenea, ele contribuie la producerea de colagen şi luptă împotriva infecţiilor.
 
Consumul de alge protejează şi îmbunătăţeşte aparatul digestiv şi pe cel cardiovascular, asigură sănătatea arterelor prin conţinutul  scăzut de lipide, reduce riscul de arteroscleroză şi de infarct miocardic, combate constipaţia şi energizează organismul. Totodată, consumul de alge asigură menţinerea colesterolului la cote normale, combate anemia şi obezitatea, întăreşte sistemul imunitar, regenerează celulele organismului, facilitează eliminarea toxinelor şi acţionează împotriva procesului de îmbătrânire. În acelaşi timp, algele favorizează elasticitatea pielii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Agar-agar, mai bună decât gelatină animală

20 May 2016 2862

Sănătate Algele marine, alimente nutritive fără egal

27 Mar 2015 1666