Sănătate Cum se transformă alimentele considerate bune în dușmanii curelor de detoxifiere

Detoxifierea organismului este chiar recomandată de majoritatea nutriţioniştilor în această perioadă, însă nu după ureche!

Se pare că multe dintre alimentele pe care le consumăm pentru a fi mai sănătoşi intră în conflict cu multe medicamente uzuale, pe care le luăm în mod frecvent pentru diferite afecţiuni, de exemplu cu tratamentul pentru o banală răceală sau cu medicamentele pentru inimă, iar cine nu ştie să le asocieze riscă să se simtă mult mai rău decât înainte de a începe cura de detoxifiere.

De cele mai multe ori, farmacistul nu ne atenţionează şi nici nu are de unde să ştie că antihipertensivele oferite ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Dacă astfel de medicamente sunt administrate în aceeaşi perioadă în care ţinem o cură de detox, bazată pe legume verzi, bogate în vitamina K, poate exista un risc crescut de hemoragie.

Iar lista alimentelor care intră în conflict cu medicamentele este lungă. Şi cum după Sărbători mulţi vor să mănânce mai uşor, se aruncă în raioanele de vegetale din supermarket-uri, fără a ţine cont de avertismentele doctorilor.

Grepfrutul, spanacul, salata verde, lămâile...

Teoretic, toate aceste super-alimente bogate în vitamine sunt considerate adevărate minuni pentru sănătate. Practic, însă, dacă le asociem cu anumite medicamente, acestea se pot transforma în cei mai mari duşmani.

O jumătate de pahar de suc de grepfruit poate chiar să tripleze efectul antibioticelor şi poate chiar să anuleze eficienţa anticoncepţionalelor orale.

Acelaşi efect îl au asupra antibioticelor şi lactatele. Produsele bogate în calciu, cum sunt lactatele (laptele, brânza  etc.), pot interacţiona cu anumite substanţe din medicamente şi pot inhiba acţiunea acestora, făcându-le ineficiente.

Lactatele ne cresc tensiunea

Brânzeturile fermentate conţin anumiţi compuşi care pot interfera cu acţiunea antidepresivelor şi pot duce la apariţia unor crize de hipertensiune.

La fel de multă atenţie trebuie să acordăm şi suplimentelor alimentare folosite în curele de detoxifiere. Medicii sunt de părere că uleiul de peşte, care are un conţinut crescut de acizi graşi Omega 3, asociat cu anticoagulantele creşte riscul de hipertensiune, iar suplimentele cu spirulină pot declanşa o criză de gută la pacienţii care au deja o predispoziţie şi au mâncat multă carne de Sărbători.

http://www.csid.ro/diet-sport/detoxifiere/pericolele-detoxifierii-dupa-ureche-11893056/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea întâi – ziua 1 26 ianuarie 2024 A trecut luna plină cea provocatoare. Suntem încă aici

26 Jan 2024 748

#ConstanțaEsteBine 7 ianuarie 2024. Valul 1 - ziua 11

07 Jan 2024 1150

#ConstanțaEsteBine 4 septembrie 2023. Început de săptămână cu lună plină în scădere

04 Sep 2023 989

#ConstanțaEsteBine Ziua 205 – 24.07.2022 Astăzi sărbătoresc Respirația

24 Jul 2022 1454

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2465

Centrulnatura.ro Supă raw-vegan de roșii și suc de portocale

17 Mar 2022 1851

Centrulnatura.ro Paste raw vegan de dovlecei

05 Mar 2022 2157

#ConstanţaEsteBine Ziua 49 – 18.02.2022. Astăzi sărbătoresc actualizarea

18 Feb 2022 1463

Vitality Studio decretează 30 Ianuarie - OPEN DAY. Mai multe surprize pregătite

27 Jan 2022 1930

Centrulnatura.ro Ficatul – Uzina chimică a corpului

12 Jan 2022 2644

Centrulnatura.ro Corpul are nevoie de apă

08 Jan 2022 1947

#ConstanțaEsteBine 365 zile de Sărbătoare. Ziua 6 – 6.01.2022 . Astăzi sărbătoresc definirea nevoilor

06 Jan 2022 1689

Centrulnatura Bilanț de an 2021. A fost un an în care corpul fizic a fost mult provocat

05 Jan 2022 1233

Centrulnatura Nu vă chinuiți cu starea de foame

30 Dec 2021 2669

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

06 Dec 2021 2424