Sănătate De ce să consumăm brânză de capră


 
Brânza de capră este un preparat culinar care începe să facă parte din ce în ce mai mult din alimentaţia românilor. Laptele de capră are mult mai multe beneficii pentru dezvoltarea şi creşterea copiilor şi sănătatea adulţilor decât cel de oaie sau de vacă. Nutriţioniştii susţin că laptele de capră este mai sănătos decât cel de vacă, oferind mai multe substanţe nutritive şi energie organismului.
 
Brânză de capră ajută la echilibrarea colesterolului din sânge şi la prevenirea bolilor cardiovasculare. Datorită conţinutului scăzut de grăsimi, dar crescut în proteine, brânză de capră ajută în dietele de slăbit. Proteinele sunt substanţe nutritive esenţiale pentru stimularea metabolismului şi arderea rapidă a grăsimilor din corp. Brânza preparată din lapte de capră conţine un ansamblu de vitamine şi minerale cu rol esenţial în stimularea imunităţii şi prevenirea infecţiilor şi a îmbolnăvirilor organismului.
 
Această brânză conţine mai multe vitamine şi minerale decât brânza de vacă, fiind bogată în vitaminele D, K, B şi A, dar şi în minerale esenţiale, precum calciu, fosfor, potasiu şi magneziu. Aceste substanţe nutritive au un rol esenţial în combaterea anemiilor, alergiilor şi infecţiilor respiratorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ţigarete din foi de plăcintă cu brânză de capră (reţetă video)

04 Aug 2017 6750

ecuisine.ro Frittata cu sparanghel, bacon si branza de capra

01 Feb 2016 2131

ecuisine.ro Piept de pui cu sos de smochine

16 May 2015 2858

Ecuisine.ro Penne cu verdeţuri şi brânză de capră

21 Jan 2015 2457

Preparate-culinare.ro Gnocchi din branza de capra in sos de ardei gras rosu

12 Jan 2015 2210

Preparate culinare by Poliana Mini cheesecakes cu branza de capra si somon afumat

22 Nov 2014 4493

Preparate culinare by Poliana Scones cu ceapa verde pentru micul dejun

10 Nov 2014 2474

preparate-culinare.ro Quiche cu rucola si branza de capra

04 Nov 2014 2619

ecuisine.ro Rulouri de vinete cu branza aromata

28 Jul 2014 2673

Ecuisine.ro Salată cu căpşuni şi portocale

12 Jun 2014 2346

Ecuisine.ro Piept de pui umplut cu branza de capra

20 May 2014 4305