Sănătate De ce să consumăm ulei de rapiţă

Uleiul de rapiţă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, datorită conţinutului de grăsimi bune pe care le are în compoziţia sa. Conţine în proporţie de 55% acizi graşi monosaturaţi, acid oleic, linoleic şi acizi saturaţi. Cei mai importanţi dintre aceştia sunt acizii Omega-3 şi Omega-6, care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, la buna funcţionare a inimii şi a creierului, la reducerea inflamaţiilor, dar şi la dezvoltarea normală a organismului.
 
De asemenea, acest ulei este bogat în steroli, substanţe extrem de benefice în lupta cu bolile de inimă, ce pot reduce riscul infarctului şi pot micşora nivelul de colesterol rău. Datorită prezenţei acidului gras alfa-linoleic (Omega-3), uleiul de rapiţă poate reduce inflamaţiile şi durerile articulaţiilor. Beneficiile uleiului de rapiţă se aplică şi în alte afecţiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv. Totodată, acest ulei este foarte bogat în vitamina E, un antioxidant puternic necesar pentru a menţine sănătatea membranelor celulare, protejând astfel pielea de radicalii liberi. O linguriţă de ulei de rapiţă conţine 15% din necesarul zilnic de vitamina E. Pe de altă parte, uleiul de rapiţă poate avea efecte benefice împotriva mutaţiilor celulelor, a căror consecinţă este apariţia cancerului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marea Britanie a raționalizat uleiul pentru gătit, pe fondul războiului din Ucraina

23 Apr 2022 1553

ecuisine.ro Briose cu ciocolata si cirese

14 Sep 2014 3763