Sănătate Despre uleiul care ajută la hidratarea corectă a pielii

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt mai puţin cunoscute în România. În schimb, în ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania, acest ulei este folosit constant în alimentaţie, datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali Omega-6 şi Omega-3. Dezechilibrul dintre Omega-6 şi Omega-3predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii.
 
Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut prin accelerarea proceselor metabolice, ceea ce duce la îmbunătăţirea tonusului şi la accelerarea arderii grăsimilor. Seminţele de cânepă sunt bogate în elemente nutritive, ce moderează nivelul de zahăr din sânge, uleiul de cânepă fiind recomandat persoanelor diabetice. De asemenea, acest ulei ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, precum şi la tratarea dermatitelor atopice. Acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor.
 
Totodată, acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind esenţiali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Datorită acţiunii lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor, înlăturând simptomul de „picioare grele”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O scurtă istorie a CBD

19 Aug 2021 1001

Sănătate Luptă împotriva bolilor cu uleiul de cânepă

01 Aug 2015 2339

Sănătate Uleiul de cânepă grăbeşte arderea grăsimilor

14 May 2015 1387

Sănătate Uleiul de cânepă grăbeşte arderea grăsimilor

29 Sep 2014 4857