Sănătate Extractul de coada-racului, util pentru durerile de stomac

Coada-racului, o plantă erbacee pitică, conţine uleiuri volatile, mucilagii, săruri minerale, flavonoide şi substanţe amare. De la coada-racului, în scop terapeutic, se întrebuinţează frunzele, recoltate în timpul înfloririi şi uscate la umbră. Părţile aeriene conţin tanini, de aici acţiunea astringentă. Această plantă, încă din vechime, era întrebuinţată ca antidiareic şi hemostatic. Extractele de coada-racului sunt utile în bolile de stomac şi intestinale, având proprietăţi antispastice asupra musculaturii netede intestinale.
 
Ceaiurile din această plantă au efect calmant în durerile de stomac, mai ales când acestea sunt însoţite de diaree. De asemenea, coada-racului se recomandă sub formă de spălături în ulceraţiile pielii sau în inflamaţiile gingiilor. Preparatele din această plantă sunt indicate în cazuri de anemie, artrită, enterocolite, calculoză renală, pancreatită, stomatită şi apendicită.
 
Pentru tratarea metritelor ulcerate şi metroanexitelor se recomandă decoctul din două linguri de pulbere de plantă la 500 de ml de apă. În acelaşi timp, coada-racului poate fi utilizată pentru afecţiuni ginecologice de orice natură, convalescenţă, inflamaţii gingivale, dureri stomacale, hemoragii de orice natură, anemie, arsuri, dureri abdominale, paraziţi intestinali, calculoză renală, eczeme, dismenoree, gingivite, lăcrimarea ochilor.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handmade by Carmen Petrișor Săpunuri artizanale!

17 Feb 2022 3851

Sănătate Extrem de hrănitor, laptele de capră are beneficii uimitoare

08 Jul 2016 2012

Sănătate Laptele de capră determină o densitate osoasă mai bună

10 Dec 2015 1856

Sănătate Laptele de capră, mult mai nutritiv şi mai sănătos

02 Jul 2015 3020

Premieră naţională obţinută la Constanţa Elcomex Agroindustrial comercializează lactate pentru cei cu intoleranţă la lactoză (galerie foto)

09 Apr 2015 11788

Sănătate Laptele de capră, folositor în numeroase afecţiuni

02 Apr 2015 1756

Premieră națională Elcomex Agroindustrial reușește să obțină lapte de capră delactozat în proporție de peste 99%

28 Mar 2015 6101

Laptele de capră previne anemia

12 Nov 2014 2094