Sănătate Gogoşarii accelerează şi îmbunătăţesc metabolismul

O sursă impresionantă de vitamina C, gogoşarul apără organismul de infecţii şi menţine sănătatea pielii. De asemenea, conţine vitaminele B2, B3, B6, C, fier, calciu, potasiu, mangan, fosfor, antioxidanţi şi licopen, care contribuie la prevenirea diferitelor forme de cancer. Tot licopenul are un rol semnificativ în ceea ce priveşte reducerea apariţiei bolilor de inimă. În plus, pe lângă licopen, conţine şi antocianină, un alt fitonutrient cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce celulele canceroase.

O legumă bine tolerată de către persoanele care au o digestie sensibilă, gogoşarii conţin şi antioxidanţi ce reduc impactul negativ al radicalilor liberi, riscul bolilor de inimă, dar şi bolile Alzheimer şi Parkinson. Manganul şi calciul din gogoşari păstrează sănătatea oaselor şi a articulaţiilor, iar capsaicina accelerează şi îmbunătăţeşte metabolismul. Carenţa de calciu poate fi tratată cu suc de gogoşari, amestecat cu suc de ardei gras. Scăzuţi în calorii, gogoşarii sunt recomandaţi şi în curele de slăbire. În varianta murată, îşi păstrează o bună parte din calităţile nutritive.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.