Sănătate Iată prin ce metode poţi scăpa de mătreaţă



Mătreaţa este o afecţiune foarte comună a scalpului, provocată de o hipersecreţie a unei ciuperci numite Pityrosporum ovale, care se găseşte în mod natural în sebumul produs de scalp. Atunci când ciupercile se înmulţesc anormal (din cauza unui dezechilibru hormonal, a stresului, a unei alimentaţii necorespunzătoare sau în urma folosirii unui şampon), ele provoacă o supraproducţie a celulelor pielii capului, care se strâng şi, ulterior, se desprind sub formă de coji. Această afecţiune ajunge de multe ori să fie o problema cotidiană, ea având un impact estetic neplăcut.
 
Bicarbonatul de sodiu, de exemplu, reduce înmulţirea fungilor care produc mătreaţă. Se udă părul şi se masează cu bicarbonat de sodiu presărat pe scalp, după care se trece direct la clătirea părului. Bicarbonatul de sodiu creşte valoarea PH-ului scalpului şi va împiedica apariţia mătreţii.
Aspirina, datorită ingredientului ei principal, şi anume acidul acetilsalicilic, este folosită în multe şampoane din comerţ indicate pentru eliminarea mătreţii. În acest scop, se prepară o mixtură din două pastile de aspirină, pisate şi amestecate cu şamponul pe care îl folosim în mod regulat. Pentru a avea efect, mixtura trebuie lăsată să acţioneze un minut-două după, apoi se îndepărtează cu apă şi se spală părul din nou cu şampon.
 
Şi uleiul de măsline este un alt remediu naturist folosit pentru îndepărtarea mătreţii şi a crustelor. În acest sens, se pun zece picături de ulei de măsline pe scalp, după care se acoperă părul peste noapte. Dimineaţa, părul se spală cu şampon şi se clăteşte. De asemenea, tot pentru îndepărtarea mătreţii se masează scalpul cu două linguri de suc de lămâie, după care se limpezeşte părul cu apă. Aciditatea lămâii ajută la echilibrarea pH-ului scalpului şi împiedică formarea mătreţii. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Trei tratamente naturiste pentru eliminarea mătreţii

01 Sep 2015 2113

Sănătate Trei tratamente naturiste contra mătreţii

18 May 2015 1665

Cum poţi combate mătreaţa

29 Jun 2014 1988