Sănătate Kaki, fructul care face minuni pentru organism


Un fruct exotic mai puţin cunoscut, kaki este recomandat persoanelor care suferă de varice şi sângerarea gingiilor. Fructul de culoare portocalie conţine iod şi este util în anumite maladii ale glandei tiroide. El prezintă un conţinut bogat în vitamine şi minerale importante.
 
Bogat şi în carbohidraţi de bună calitate şi antioxidanţi, kaki contribuie la prevenirea aterosclerozei, la creşterea imunităţii şi prevenirea virozelor respiratorii. De asemenea, acest fruct protejează organismul de bacterii, precum E.coli şi Bacillus subtilis. Tot el îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, prin conţinutul ridicat în vitamina A, stimulează activitatea creierului şi combate depresia. Datorită taninilor prezenţi în fruct, se poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.


În ciuda dulceţii sale, kaki conţine puţine calorii, doar 60 la 100 de grame. Deoarece este bogat în vitaminele de care o piele sănătoasă are nevoie, kaki este utilizat în cosmetică. Este indicat mai ales în cazul pielii uscate sau arse de soare. 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.