Sănătate Kamutul reduce apariţia mai multor afecţiuni

Kamutul este o cereală bogată în nutrienţi esenţiali pentru sănătate, fibre dietetice, mangan, magneziu, vitamina E, tiamină, niacină, riboflavină, fosfor, cupru, zinc, acid pantotenic, cupru, acizi graşi şi carbohidraţi. Această cereală este sărăca în grăsimi, nu are colesterol, însă conţine mai multe proteine decât grâul. Datorită conţinutului bogat în fibre dietetice, kamutul poate reduce semnificativ riscul de obezitate, apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a hipertensiunii, diabetului, constipaţiei şi a ulcerului duodenal. 
 
O ceaşcă de kamut asigură necesarul zilnic recomandat de mangan. Organismul uman are nevoie de mangan pentru buna funcţionare a sistemului nervos, pentru metabolism, pentru a regla nivelul zahărului în sânge şi pentru absorbţia calciului. Manganul  este esenţial pentru sinteza hormonilor şi pentru ţesutul muscular, previne diabetul, osteoporoza şi artrita. De asemenea, kamutul reprezintă şi o sursă importantă de vitamina B3, necesară organismului pentru producerea unui număr de hormoni endocrini, care susţin sănătatea sistemului nervos. Consumul alimentelor bogate în vitamina B3, precum kamutul, scade riscul apariţiei  bolilor de inimă, a diabetului şi osteoporozei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.