Sănătate La ce foloseşte uleiul de ricin

Ricinul este o plantă anuală ornamentală, răspândită în zonele tropicale, dar şi în cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau roşie, florile sunt de un roşu intens, iar fructul este o capsulă ce conţine trei seminţe bogate în ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut şi sub denumirea de „castor oil” şi este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi graşi. Datorită texturii sale originale, este un mediu ideal de dispersie pentru pigmenţi în produsele de machiaj.
 
Uleiul de ricin conţine unele substanţe nutritive excelente, precum vitamina E, minerale şi proteine, care sunt necesare unui păr sănătos. De asemenea, are proprietăţi cicatrizante, calmante, antipigmentare, antibacteriene şi antifungice, combate căderea părului, stimulează creşterea acestuia şi reduce despicarea vârfurilor. Acizii naturali Omega-9, prezenţi în acest ulei, ajută la menţinerea hidratarii părului şi a scalpului. Acidul ricinoleic ajută şi el la protejarea părului şi stimulează circulaţia sângelui.
 
De asemenea, acest ulei fortifică unghiile, genele şi sprâncenele, favorizând astfel creşterea acestora. Uleiul de ricin reprezintă o soluţie eficientă şi la îndemână şi în caz de eczeme, răni superficiale sau piele uscată. Folosit intern, uleiul de ricin este un laxativ puternic, deosebit de eficient în tratarea constipaţiei. Folosit pentru masaj, uleiul de ricin reduce durerile musculare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cataplasmele cu ulei de ricin, un remediu eficient pentru afecțiuni feminine și nu numai

05 May 2022 3571

Cataplasmele cu ulei de ricin, un remediu eficient pentru afecțiuni feminine

23 Apr 2022 2149

Beneficiile uimitoare ale uleiului de ricin. Ce putem trata cu ajutorul lui

03 Nov 2020 2838

Sănătate De ce uleiul de ricin este uimitor pentru piele

14 Nov 2015 2267

Cataplasmele cu ulei de ricin - rol important în detoxifierea organismului

27 Jun 2014 8984

Uleiul de ricin, aliat pentru sănătate şi frumuseţe

11 May 2014 1979