Sănătate Laptele de soia, o sursă excelentă de proteine şi vitamine din grupul B-urilor

Produsele din soia sunt hrănitoare şi extrem de benefice pentru sănătatea organismului. De exemplu, laptele de soia este cel mai simplu produs din soia şi se obţine prin înmuierea boabelor de soia în apă şi apoi adăugarea acestora în blender împreună cu apă. Acest lapte reprezintă o sursă excelentă de proteine şi vitamine din grupul B-urilor, însă este lipsit de vitamina D. El poate fi păstrat în frigider între şapte şi zece zile.
 
Tofu sau brânza de soia este un produs fin, bogat în proteine şi foarte slab în grăsimi, fiind asociat cu scăderea nivelului de colesterol din sânge. Această brânză poate fi consumată cu salate şi supe. Miso este o pastă obţinută din boabe de soia, o cereală (de regulă orez, orz) şi sare. Amestecul obţinut este lăsat la fermentat de la trei luni la un an, pentru a produce enzime sănătoase. Din pasta de miso se pot prepara supe extrem de populare în bucătăria japoneză. Această supă este benefică, deoarece stimulează digestia şi energizează corpul.
 
Soia verde sau edamame are un gust dulceag, putând fi consumată ca snack sau în salate. Soia verde aduce un aport nutriţional deosebit, fiind o sursă naturală de antioxidanţi şi isoflavoinizi. Aceştia ajută nu numai la distrugerea radicalilor liberi din organism, ci şi la întărirea sistemului imunitar şi la diminuarea riscului de cancer.
 
   

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de E-uri într-o gustare de post, potrivit InfoCons

08 Apr 2022 1200

Alertă ANSVSA. Mai multe produse alimentare, retrase din magazine

11 Sep 2021 3097

Producătorii vor avea interzis la folosirea denumirilor de „lapte de soia“ sau „brânză vegetală“

06 Mar 2020 2152

Ce mâncăm când ținem post? Beneficiile consumului de soia

20 Nov 2019 1541

Alertă alimentară. Un supermarket retrage de pe piață două produse. Ce li se recomandă clienților care au achiționat produsele

26 Mar 2019 1760

Atenţie de unde faceţi piaţa dacă vreţi să ţineţi Postul Paştelui. Ce au descoperit comisarii ANPC în magazine. Cum erau păcăliţi consumatorii

09 Mar 2018 2236

„Alimentele sănătoase“ și substanțele toxice pe care le conţin

22 Aug 2014 2824

De ce alimentele negre sunt mai sănătoase

17 Jul 2014 1521

Produsele din soia – multiple beneficii pentru organism

26 Jun 2014 1778