Sănătate Mierea de tei, multiple proprietăţi terapeutice pentru organism

Mierea de tei este produsă de albine din nectarul florilor arborelui de tei, iar culoarea sa variază de la galben deschis la portocaliu închis. Foarte bogată în vitamine, mai ales cele din complexul B, şi aminoacizi, mierea de tei se numără printre cele mai bune varietăţi de miere. Are un conţinut de polen foarte ridicat, din această cauză nu este recomandată persoanelor care au alergie la polen.
 
Mierea de tei are proprietăţi antiseptice şi este utilizată pentru a trata răceala, gripa, tusea şi bronşita. Tot ea dizolvă mucusul şi curăţă gâtul, tratează crampele şi problemele renale. De asemenea, această miere calmează şi stările nervoase şi este un bun remediu împotriva stresului şi a insomniilor. Are efecte pozitive în cazul stărilor febrile şi o acţiune benefică în tratarea rănilor şi arsurilor. Datorită conţinutului ridicat în vitamine şi aminoacizi, mierea de tei înlătură stările de oboseală. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.