Sănătate Pentru ce si pentru cine sunt atat de binecuvantate rodiile

O singura rodie asigura 40% din necesarul de vitamina C, de acid folic, vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, atat de laudat.

Nu se cultiva in tara noastra, dar are o arie destul de raspandita, pentru a asigura exportul spre toate tarile care o solicita. Creste in Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, partea de nord a Indiei, Caucaz, Malayezia, Spania, California, Arizona, sudul Italiei, al Greciei, nordul Africii si alte zone.

Traditia himalayana, vorbeste despre o zona, unde nu exista familie care sa nu aiba cel putin opt copii in viata, iar aproape o cincime din mamele respective au nascut gemeni. Despre aceasta zona, se cunoaste ca acolo sunt cei mai mari consumatori de rodii din lume.

Poate ca, la noi, amanuntul i-ar ispiti pe multi, dar nu exclud sa fie si mai multi cei care, la asa ceva, se declara prudenti.

Calitațile rodiilor

1. Pentru circulatie. Determina scaderea colesteroilului si normalizarea tensiunii arteriale. Impiedica formarea cheagurilor de sange. Cei carora stomacul nu le permite nici macar mica doza zilnica de aspirina recomandata de medic, pot recurge cu incredere la cura de rodii - trei luni pe an.

2. Bolile reumatice. Rodiile au un efect antiinflamator spectaculos. Ele alina durerile reumatice si, mai ales, cele din articulatii.

3. Pentru barbatii cu probleme. Dupa o cura de trei luni, problemele dispar. Rodia regleaza tot ce tine de disfunctia erectila. Dar, atentie, in caz de abuz, fenomenul revine ireversibil.

4. Pentru doamnele nemultumite de ten. Cunoscutul dermatolog Dr. Murad a descoperit ca extractele de rodie previn si inlatura ridurile, catifeleaza pielea, inpiedica formarea negilor si cresterea parului de prisos.

5. Pentru gravide. S-a demonstrat ca sucul de rodie, consumat zilnic, ajuta la buna dezvoltare a foetusului si, in mod special, in ce priveste creerul acesutia.

6. Pentru mamicile care abia au nascut. Daca au avut norocul sa nasca la inceputul toamnei, cand apare recolta noua de rodii, isi vor reface rapid silueta si greutatea de dinainte de nastere. In plus, rodia influenteaza favorabil calitatile laptelui matern.

7. Pentru cuplurile infertile. Cercetari serioase, efectuate la Universitatea de Medicina St. Louis din Washington, au aratat ca o cura cu suc de rodii are efecte benefice asupra fertilitatii, daca lipsa acesteia nu se datoreaza unor cauze organice sau boli grave.


8. Pentru copii. Copiilor li se recomanda sa consume rodia intreaga, cu pulpa si cu seminte. Contribuie la dezvoltarea inteligentei si a memoriei. Consumul sucului simplu le este insa de mai putina utilitate.

9. Pentru varsta a treia. Daca batranii au consumat rodii toata viata, tenul lor arata inca neted, parul inca bogat, inima inca normala. Daca nu, pot sa ia nota de faptul ca rodia este printre putinele mijloace de protectie fata de boala Alzheimer si chiar amelioreaza starea celor imbolnaviti deja.

Articolul integral îl puteți citi pe http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/rodia-un-elixir-al-sanatatii-pe-care-nu-stim-sa-l-observam-1130586

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.