Sănătate Pepenele amar, o alegere sănătoasă pentru îmbunătăţirea vederii

Pepenele amar, karela sau Goya, este frecvent utilizat pentru multiplele sale beneficii oferite sănătăţii. Are un gust amar şi conţine mari cantităţi de substanţe nutritive, dar este sărac în calorii. Reprezintă o sursă excelentă de magneziu, mangan, vitamine, acid folic, zinc, fosfor şi fibre. De asemenea, conţine şi o cantitate dublă de betacaroten, în comparaţie cu broccoli, este bogat în fier, conţine de două ori mai mult potasiu în comparaţie cu o banană şi de două ori mai mult calciu în comparaţie cu spanacul.
 
Datorită proprietăţilor sale, este folosit drept remediu natural pentru hipertensiunea arterială, astm, infecţii ale pielii, diabet şi afecţiuni digestive. Consumul regulat de pepene amar îmbunătăţeşte semnificativ nivelul de rezistenţă şi de energie şi poate contribui la regenerarea sistemului imunitar. Prin prisma conţinutului bogat în betacaroten, pepenele amar este una dintre cele mai sănătoase alegeri pentru îmbunătăţirea vederii şi pentru atenuarea problemelor de vedere.
 
Tot el poate calma indigestia şi poate preveni constipaţia. Pe de altă parte, contribuie la curăţarea şi la detoxifierea ficatului, la îmbunătăţirea efectelor psoriazisului şi a altor infecţii fungice, cum ar fi piciorul de atlet. Mai mult de atât, pepenele amar creşte sinteza glicogenului şi nivelul de glucoză în interiorul celulelor musculare.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ce nu ştiai despre pepenele amar

12 Jul 2015 2438