Sănătate Proprietăţile şi beneficiile anasonului

Planta de anason este originară din Asia Mică, Egipt, Creta şi Grecia, însa este cultivată şi în alte zone calde, cu climat favorabil.

Anasonul are o aromă delicată, datorită concentraţiei de anetol, un ulei esenţial. Conţine surse generoase de minerale, precum fier, mangan, calciu, magneziu, potasiu, cupru şi zinc. Aceste minerale sunt esenţiale pentru sănătatea cardiacă, a oaselor şi a sângelui. Seminţele de anason conţin şi vitamine din complexul B, importante sănătăţii generale, dar şi acizi graşi, amidon şi fibre.

Extractul de anason este folosit în unele produse pentru sugari, datorită acţiunii sale carminative care calmează durerile provocate de colici. Anasonul combate indigestia şi flatulenţa, iar ceaiul de anason este extrem de eficient pentru persoanele care se confruntă cu insomnie. Anasonul are proprietăţi expectorante semnificative, fiind recomandat pentru tratarea tusei şi a astmului. Extractul de anason inhibă creşterea şi înmulţirea unui număr mare de tulpini bacteriene şi infecţii microbiene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ce beneficii îţi poate aduce anasonul stelat

19 Aug 2015 1791

Sănătate Beneficiile consumului de fenicul

08 May 2015 1607

Sănătate Uleiul de fenicul, „cel mai bun prieten al stomacului"

08 Apr 2015 2152

Tarhonul favorizează eliminarea toxinelor din organism

22 Aug 2014 2099

Anasonul, plantă aromatică cu proprietăţi terapeutice

14 May 2014 2517