Sanatate

Sănătate Remedii naturale pentru un plus de energie

Stările de epuizare fizică sau psihică şi lipsa capacităţii de concentrare pot fi tratate cu ajutorul metodelor naturiste. Ele oferă acel plus de energie de care are nevoie organismul pentru a deveni mai activ şi mai productiv.
În acest sens, este recomandat siropul de cătină, care se consumă dimineaţa şi la prânz. Cătina, consumată proaspătă sau uscată, reprezintă un bun remediu împotriva stărilor de nervozitate.
Guarana, o plantă care acţionează precum cofeina, întreţine starea de vigilenţă, îmbunătăţeşte memoria, vitalitatea şi ameliorează starea psihică. Din această plantă se poate prepara un ceai foarte reconfortant. Mugurii de stejar şi de fag, utilizaţi în prepararea ceaiului, au efect întăritor, folositor în convalescenţă, stări de astenie şi anemie.

Alunele sunt recomandate persoanelor anemice, femeilor însărcinate, copiilor aflaţi în creştere şi persoanelor de vârsta a treia. Ceaiul verde, un alt remediu natural, elimină stresul şi stimulează metabolismul.
Pudra din iarbă de orz conţine o cantitate mare de vitamina B1, caroten, vitaminele C şi E. De asemenea, are de 11 ori mai mult calciu decât laptele de vacă. În consecinţă, reprezintă un pachet nutriţional complet. Sunt suficiente doar 25 de grame de pudră de orz, adăugată în apă sau în smoothie, pentru a mări doza de energie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Remedii naturale pentru mâinile umflate

30 Nov 2018 215