Sănătate Remedii naturiste care elimină negii

Negii nu reprezintă o problemă medicală ci, mai degrabă, una estetică. Negii sau verucile sunt cauzaţi de un virus, dispar într-un timp relativ lung (între două şi 18 luni). Pentru tratarea negilor există tratamete dermatologice specializate, precum criogenare, electrocauterizare, terapie laser, însă există şi foarte multe variante naturiste.
 
Oţetul reprezintă o variantă simplă şi puţin costisitoare care poate fi folosită la eliminarea negilor. Atât oţetul de vin, cât şi cel de mere se aplică pe negi cu ajutorul unor dischete de bumbac care se ţin pe aceştia toată noaptea. Pentru a avea rezultate, această metodă se aplică timp de aproximativ două săptămâni. Usturoiul este un alt remediu folosit contra negilor. Pentru a beneficia de proprietăţile antivirale ale acestuia, se taie în jumătate un căţel de usturoi şi se freacă negul cu fiecare parte, apoi se acoperă cu un plasture. Această metodă oferă rezultate într-un interval de două-nouă săptămâni.
 
Nucile verzi constituie un alt remediu foarte eficient împotriva negilor, topindu-i efectiv. În acest caz, se freacă zona afectată cu coajă de nuci verzi, de trei ori pe zi, timp de aproximativ zece zile (sau până se usucă negul). Şi ceapa reprezintă un alt remediu naturist împotriva negilor. În acest scop, se coace o ceapă mică şi se aplică pe neg pe întreaga durată a nopţii. Această procedură trebuie repetată zilnic, timp de trei, cinci zile. Sucul de rostopască are proprietăţi antibiotice şi, în plus, ajută la arderea negilor. Cu acest suc se unge zona cu negi timp de o lună. Acelaşi efect îl are şi tinctura de rostopască, care se aplică dimineaţă şi seară, timp de trei-patru săptămâni.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Cum poţi scăpa de negi cu ajutorul remediilor naturiste

14 Mar 2015 2093

Nucile, remediu natural pentru eliminarea negilor şi a durerilor de cap

08 Oct 2014 1492

Tratamente naturiste pentru negi

05 Sep 2014 5025