Sănătate Remedii naturiste pentru durerile în gât

Durerile în gât pot fi cauzate de o infecţie virală sau bacteriană, de o alergie şi de aerul uscat sau poluat. De multe ori, aceste dureri sunt însoţite de febră, congestia gâtului şi senzaţia de greutate la înghiţire.

Siropul de coacăze negre este un bun remediu pentru durerile în gât, deoarece distruge microbii, repară ţesuturile lezate de la nivelul tractului respirator superior şi creşte imunitatea organismului, împiedicând îmbolnăvirea ulterioară. Decoctul din lichen de piatră este unul dintre cele mai bune leacuri pentru orice boală respiratorie. Datorită proprietăţilor expectorante şi emoliente, vindecă durerile în gât, bronşita şi chiar pneumonia. De asemenea, rădăcina de tătăneasă vindecă durerile în gât, bronşita şi bolile pulmonare vechi, calmează tusea, favorizează expectoraţia şi grăbeşte vindecarea.
Răşina de brad dezinfectează şi cicatrizează mucoasa tractului respirator, calmează inflamaţia de la nivelul gâtului şi previne recidiva infecţiilor respiratorii. Un alt remediu eficient se referă la inhalarea aburilor de apă, în care s-au adăugat două picături de ulei de eucalipt sau de mentă. Şi gargara cu apă în care s-a adăugat sare este utilă în cazul durerilor în gât. Totodată, pentru calmarea durerilor de gât se bea lapte cald, în care se adaugă gălbenuş de ou amestecat cu puţină miere de albine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.