SănătateRoşcovele acţionează ca un antioxidant


Roşcovele, fructele arbustului numit roşcov ale cărui origini au cuprins o arie întinsă, sunt bogate în zaharuri naturale (sucroză, fructoză şi glucoză), vitaminele A, B şi D, precum şi în minerale, fibre şi carbohidraţi. Siropul obţinut este folosit ca îndulcitor, iar pudra de roşcove este, de asemenea, un îndulcitor foarte sănătos, ce are capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge.
 
Datorită conţinutului crescut de lignini şi polifenoli, roşcovele acţionează ca un antioxidant. Fiind bogate în fibre insolubile, ele reduc în mod natural nivelul colesterolului, totodată, îmbunătăţesc digestia, inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene şi restabilesc un peristaltism normal. Taninii din roşcove conţin acid galic, substanţă care are efecte antialergice, antibacteriene şi analgezice.
 
Roşcovele pot fi consumate în stare proaspătă sau sub formă de pudră. Prin prisma proprietăţilor antialergice, roşcovele pot fi consumate şi de către persoanele care suferă de astm bronşic şi boli alergice.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Pudra de roşcove are proprietăţi medicinale

20 Aug 2015 4949

Pudra de roşcove, mult mai sănătoasă decât pudra de cacao

25 Aug 2014 5980

Roşcovele, necunoscute surse de sănătate

02 Jul 2014 4454