Sanatate

Sănătate Sfecla roşie, una dintre cele mai benefice legume pentru organism

O sursă importantă de antioxidanţi şi nitraţi naturali, care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină, sfecla roşie se numără printre cele mai utilizate plante în medicina naturistă. Conţine vitaminele A, B, C şi PP, folaţi, fier, mangan, potasiu, cupru, fosfor, magneziu. De asemenea, conţine polifenoli, antioxidanţi puternici care protejează organismul de boli şi de factorii nocivi din mediu (fum de ţigară), dar şi aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea ţesutului muscular. Conţinutul crescut în potasiu contribuie la întărirea muşchiului inimii.

Recomandată în tratamentul afecţiunilor hepatice, sfecla roşie curăţă ficatul de toxine, îi stimulează funcţiile şi contribuie la detoxifierea organismului. Datorită complexului de vitamine B pe care îl conţine, sfecla roşie protejează vasele de sânge. Totodată, scade tensiunea arterială şi protejează inima de boli. Consumul sfeclei întregi este varianta cea mai eficientă de a beneficia de toţi nutrienţii legumei. Pe de altă parte, pentru îmbunătăţirea presiunii şi circulaţiei sângelui, se recomandă sucul de sfeclă. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în corp, inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor. Totodată, stimulează tranzitul intestinal, combate anemia şi oboseala.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla tratează anemia

29 Mar 2018 288

Sănătate Sfecla roşie, o sursă valoroasă de nutrienţi

24 Jun 2015 1824

Sănătate Ce substanţe nutritive conţine sfecla roşie

01 Apr 2015 1337

Sănătate Sfecla roşie sau protectoarea ficatului, recomandată persoanelor anemice

19 Sep 2014 1753