Sănătate Siropul de cătină creşte imunitatea şi pofta de mâncare

Siropul de cătină este obţinut prin macerarea la rece, fără fierberea fructelor de cătină, procedeu care permite păstrarea întregului conţinut de vitamine, dar în special păstrarea vitaminei C, care se distruge foarte uşor. Cătina conţine şi calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P şi K.
 
Supranumită „ginsengul românesc“, datorită conţinutului de principii active valoroase, acest sirop fortifică şi revigorează organismul, fiind util persoanelor care se confruntă frecvent cu răceli, gripe, senzaţii de slăbiciune sau astenie. În plus, stimulează secreţiile digestive şi creşte pofta de mâncare, motiv pentru care se recomandă copiilor, persoanelor în vârstă, dar şi celor care au diferite carenţe de vitamine şi minerale.
 
De asemenea, siropul de cătină este indicat în tratarea unor afecţiuni precum alergii, astenii, anemii, reumatism, hipertensiune arterială, hepatită cronică, ciroză, stres, tuberculoză şi infecţii oculare. Siropul de cătină reglează glucoza din sânge, stimulează circulaţia acestuia la nivel cerebral şi, datorită serotoninei, îmbunătăţeşte odihna şi somnul.
 
Tot el este recomandat şi în ameliorarea afecţiunilor aparatului respirator, precum amigdalita, bronşita şi bronşita acută. În plus, regenerează părul şi combate căderea acestuia. Datorită proprietăţilor sedative şi neurotonice, siropul de cătină este recomandat în tratarea insomniei, stărilor de epuizare şi lipsei de concentrare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.