Sănătate Studii realizate în SUA au demonstrat importanţa plantei armurariu

Armurariul, o plantă ţepoasă, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roşiatice, se numără printre cele mai utilizate plante medicinale din lume, deoarece în seminţele plantei există substanţe cu o acţiune benefică asupra ficatului. Studii realizate în Statele Unite ale Americii, Germania şi Italia au demonstrat că această plantă reprezintă un remediu extrem de important împotriva afecţiunilor hepatice. Armurariul ajută organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri, o altă calitate importantă pe care o are planta.
 
Are proprietăţi regenerante a celulelor hepatice, hepatoprotectoare, tonice, hipocolesterolemiante, antitumorale antiproliferative, galactogoge, neurotrofice şi antioxidante. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe.
 
Substanţa activă din armurariu este silimarină, cu efect atât antiinflamator, cât şi antioxidant, care se extrage în special din seminţele acestuia. Seminţele de armurariu se găsesc sub formă de ceai sau tinctură, care este forma de administrare mai indicată, deoarece acest preparat se poate păstra mult timp, chiar şi doi ani, fără a-şi pierde calităţile terapeutice. Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Armurariul tratează bolile de ficat

18 Aug 2015 1897

Sănătate Preparatele cu armurariu, recomandate în numeroase afecţiuni

01 Jul 2015 1614

Sănătate Uleiul de armurariu, un produs benefic pentru organism

15 Jun 2015 1574

Sănătate Plante care protejează ficatul

29 Apr 2015 1898

Uleiul de armurariu şi efectele sale asupra ficatului

29 Aug 2014 3715