Sanatate

Sănătate Ţelina, bogată în vitamine şi minerale, contribuie la o mai bună funcţionare a organismului

Originară din Orientul Mijlociu, ţelina este considerată o legumă specială, deoarece, după ce este consumată, organismul arde mai multe calorii decât cele pe care le conţine. Ţelina reprezintă o sursă de vitamine (A, C şi E) şi minerale esenţiale (potasiu, magneziu, sodiu). De asemenea, este bogată în acid folic şi potasiu, elemente necesare pentru o mai bună funcţionare a organismului. Cea mai importantă caracteristică a sa se referă la cantitatea mare de vitamina C, care poate ajuta organismul să reziste în faţa bolilor.
 
Această legumă are proprietăţi antioxidante, diuretice şi antiinflamatorii. Ţelina ajută la eliminarea pietrelor şi la tratarea infecţiilor urinare, tratează afecţiunile inflamatorii, precum guta, artrita şi reumatismul, reduce inflamaţiile din hipocamp, zona creierului asociată memoriei. Totodată, consumul de ţelină reduce colesterolul din sânge, ajută la dilatarea vaselor sanguine şi la scăderea presiunii sanguine. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi sodiu, ţelina ajută la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, ţelina ajută şi la calmarea sistemului nervos şi la tratarea simptomelor menstruale, printre acestea numărându-se balonarea, durerile de cap şi ovariene. Această legumă menţine sănătatea oculară, îmbunătăţeşte digestia, îndepărtează respiraţia urât mirositoare şi protejează pielea de îmbătrânirea prematură.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preparatele din țelină sunt remedii excelente în profilaxia bolilor de piele

25 Dec 2018 292