SănătateTrei sortimente de miere şi beneficiile lor asupra organismului

Unul dintre cele mai sănătoase şi mai complexe alimente, mierea, remediu pentru numeroase boli, nu trebuie să lipsească din bucătăriile noastre. Conţine peste 400 de substanţe organice, zaharuri (fructoză, maltoză, zaharoză), vitamine (A, complexul B, C, D, K), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, iod) şi enzime. Mierea poate fi folosită în diverse scopuri, iar efectele ei sunt multiple - îmbunătăţeşte sistemul imunitar, contribuie la asimilarea calciului în organism, tratează răcelile, tusea şi durerile în gât, îmbunătăţeşte vederea şi purifică sângele. De asemenea, mierea poate fi folosită ca mijloc de prevenire a diabetului, a constipaţiei, a osteoporozei şi a cariilor dentare. O linguriţă de miere, consumată seara, înainte de culcare, contribuie la un somn odihnitor.
 
Există mai multe tipuri de miere, toate contribuind la o sănătate mai bună. Mierea de salcâm, considerată a fi cea mai dulce, este uşor asimilată de organism, calmează tusea, facilitează digestia şi este folosită în tratamentul asteniei. De asemenea, tratează insomnia şi îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului. Întăreşte sistemul imunitar şi este un excelent tonic pentru copii.
 
Pe de altă parte, mierea de lavandă combate epuizarea fizică şi pe cea intelectuală. Proprietăţile sale terapeutice şi curative o recomandă în corectarea carenţelor nutriţionale, în convalescenţe după diverse boli şi în hepatite. Consumul acestui tip de miere creşte cantitatea de antioxidanţi polifenolici în organism, tratează afecţiunile pulmonare, insomniile şi migrenele. Totodată, este utilă pentru dezinfectarea rănilor, cicatrizarea rapidă, refacerea pielii arse de soare, ameliorarea durerilor musculare. 
 
Mierea de rapiţă se recunoaşte foarte uşor, deoarece este singura miere care se cristalizează foarte repede, fiind mai cremoasă. Deoarece rapiţa conţine enzima Q-3, un element important pentru dezvoltarea oaselor, este recomandată persoanelor care suferă de osteoporoză. Are o puternică acţiune antibacteriană, protejează ficatul, splina şi pancreasul de boli, contribuie la regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari şi la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, mierea de rapiţă are acţiuni sedative şi relaxante, fiind indicată în tratamentul afecţiunilor aparatului respirator.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1267

Nașterea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

07 Sep 2022 2312

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

25 Dec 2021 2501

Sănătate Mierea de salcâm, una dintre cele mai valoroase soiuri de miere

18 Jun 2015 2944

Sănătate Mierea de salcâm, recomandată în tratarea mai multor afecţiuni

20 Mar 2015 1704

Rawveganjoy.ro Tort de migdale cu crema de ciocolata si fructe de merisor

29 Jun 2014 5134

Rawveganjoy.ro Salata de fructe cu mango

10 Jun 2014 5116

Rawveganjoy.ro Sushi Nori cu sparanghel si telina

20 May 2014 3950

Rawveganjoy.ro Ciocolata energizanta

19 May 2014 3551

Rawveganjoy.ro Salata de fructe cu mango

15 May 2014 3578

Salcâmul, sănătate din natură

11 May 2014 2495

Rawveganjoy.ro Crema de capsuni cu banane

10 May 2014 3610