Sănătate Şase dintre cele mai periculoase E-uri

Aditivii alimentari (E-uri) sunt substanţe naturale sau chimice folosite drept ingrediente ale unui aliment, fără a fi consumate ca alimente în sine care nu au valoare nutritivă. Ele se adaugă cu un scop în timpul producerii, procesării, preparării, tratării, ambalării sau depozitării unui aliment. Aditivii alimentari sunt de mai multe feluri: coloranţi, conservanţi, antioxidanţi, emulgatori, stabilizatori, agenţi de îngroşare, agenţi de afânare, îndulcitori.
 
E 621- glutamatul de sodiu - se găseşte în lactate, mezeluri, conserve, supe instant. El poate provoca migrene.
E 210 - acidul benzoic – este folosit drept conservant pentru inhibarea drojdiilor şi a mucegaiului. Se găseşte în mezeluri, brânzeturi, dulciuri, alcool şi poate produce cancer, afecţiuni ale ficatului şi astm.
E211 - benzoat de sodiu – este un conservant care se găseşte în alimente acide, precum murăturile, băuturile răcoritoare carbogazoase şi alte produse care conţin acid citric. Acesta agravează starea pacienţilor care suferă de urticarie cronică.
E102 - tartrazina – este un colorant interzis în câteva ţări din UE, care poate produce afecţiuni ale ficatului.
E122 - azorubina – este un colorant roşu ce poate produce reacţii adverse la persoanele care suferă de astm.
E915 - aspartam – este un îndulcitor ce poate da stări de oboseală, ameţeli şi dureri de cap. Aspartamul se găseşte în unele băuturi răcoritoare şi dulciuri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.