Sanatate

Sănătate Seva viţei-de-vie şi afecţiunile oculare

Seva viţei-de-vie este un remediu important pentru numeroase afecţiuni ale ochilor, dar şi pentru anumite boli ale organismului. Această apă se strânge la începutul sezonului de primăvară, când se taie viţa-de-vie. Picăturile de lichid care se scurg la capetele tăiate ale ramurilor groase au un gust puţin dulce şi numeroase beneficii asupra organismului.
 
Lichidul colectat din ramurile viţei-de-vie are proprietăţi antihemoragice, antiinflamatorii, antiseptice şi nontoxice. Această sevă conţine viniferin, un antioxidant de 62 de ori mai eficient decât vitamina C. Viniferinul este un remediu excelent pentru ochi, buze şi piele. Datorită proprietăţilor sale, seva viţei-de-vie creşte rezistenţa ochilor şi a pielii la infecţii, fiind recomandată în tratamentul afecţiunilor oculare. De asemenea, este folosită şi în cazuri de blefarită, cheratită, conjunctivită, dureri la nivelul ochilor şi oboseală oculară.
 
Seva, totodată, ajută şi la eliminarea petelor şi a roşeţii de pe piele, ea stopează oxidarea celulelor ce provoacă riduri pe faţă, oferă un aspect catifelat şi luminos tenului. În plus, este indicată în diverse afecţiuni ale pielii capului, iritaţii, eczeme sau pete. Această sevă se poate administra şi intern, în tratarea afecţiunilor biliare sau renale, precum colecistită, dischinezie biliară, pietre la rinichi, litiază biliară.
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evoluţia Dobrogei în statistici, de la finele sec. XIX şi până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Partea a IV-a (1930-1940). Detalii inedite din diverse domenii

25 Dec 2018 976