Sanatate

Sănătate Sfecla roşie, o sursă valoroasă de nutrienţi

Rădăcina de sfeclă este una dintre cele mai recomandate legume de către nutriţionişti. Sfecla roşie conţine magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, calciu, cupru, seleniu, zinc, fier şi mangan, vitaminele A, B şi C. Silicaţii (derivaţi ai dioxidului de siliciu) prezenţi în sfeclă ajută organismul să utilizeze mai bine calciul şi participă la fortifierea sistemului osos, a părului şi a pielii. Betanina din sfeclă are efecte dovedite în lupta contra tumorilor de piele şi de ficat, iar compuşii fenolici şi antioxidanţii previn degradarea AND-ului şi ajută la eliminarea radicalilor liberi.
 
Sucul obţinut din rădăcina de sfeclă roşie are efecte benefice în special pentru circulaţia sângelui, micşorând presiunea sanguină în câteva ore, datorită nitraţilor. Sfecla roşie conţine şi betaină, un nutrient care ajută la protejarea celulelor, proteinelor şi enzimelor de stresul din mediul înconjurător, combate inflamaţiile şi scade riscul apariţiilor bolilor cronice.
 
De asemenea, sfecla roşie creşte rezistenţa la efort, întăreşte sistemul imunitar, susţine funcţia de detoxifiere a ficatului. Substanţele conţinute de sfecla roşie stimulează funcţionarea celulelor hepatice şi protejează ficatul şi căile biliare, îmbunătăţind astfel funcţionarea ficatului şi a vezicii urinare. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla ameliorează anemia și bolile sângelui

10 Jan 2019 192

Sfecla roșie este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave

18 Dec 2018 278

Rădăcina de sfeclă roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân

10 Dec 2018 316

Sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive

19 Nov 2018 175

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia

26 Sep 2018 337

Parodontoza poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii

05 Sep 2018 431