Siropul de agave, bun pentru sănătate?

Extras din planta exotică agave, siropul de agave este un îndulcitor cu un indice glicemic scăzut. Cunoscut şi sub denumirea de nectar de agave, acest sirop conţine vitaminele B, C, D şi E, calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu, seleniu, magneziu, dar cu valori nutriţionale nu suficient de satisfăcătoare. Enzimele naturale sunt înlăturate pentru a preveni ca siropul de agave să fermenteze. Este ideal ca înlocuitor al zahărului, dar cu condiţia de a pune o cantitate de sirop redusă la jumătate faţă de cantitatea de zahăr utilizată în mod normal.
 
Consumat cu moderaţie, siropul de agave oferă organismului energie, protejează corpul de infecţii şi măreşte rezistenţa sistemului imunitar. Pe de altă parte, siropul de agave are cam acelaşi efect pe care îl au şi preparatele procesate, fiind asociat cu următoarele afecţiuni: inflamarea ficatului, întărirea arterelor, tendinţa dezvoltării rezistenţei la insulină şi îngrăşare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ecuisine.ro Limonadă de ghimbir

27 Apr 2015 2517

ecuisine.ro Budincă de cacao (de post)

12 Mar 2015 3290

Rawveganjoy.ro Tort din ciocolata alba si crema de portocale

01 May 2014 4161