Studiu Boala parodontală poate crește riscul de disfuncții erectile

Disfuncțiile erectile sunt mai des întâlnite la bărbații care suferă de afecțiuni ale gingiei, potrivit unui raport care a analizat concluziile mai multor studii realizate în trecut. Acesta a fost publicat recent în ''International Journal of Impotence Research'', informează Reuters, citată de Agerpres.
 
Infecțiile cronice bacteriene la nivelul gingiilor, sau boala parodontală, reprezintă o cauză majoră, des întâlnită, a pierderii dinților în rândul adulților, notează autorii raportului. Această condiție a fost asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și cu inflamații la nivelul întregului corp, care la rândul lor au fost legate de apariția atacului vascular cerebral și de fenomenul de rigidizare a arterelor. În plus, atacul vascular cerebral și rigidizarea arterelor au fost asociate cu disfuncția erectilă.
 
''După părerea noastră, mecanismul biologic actual al disfuncțiilor erectile în cazul pacienților cu boală parodontală rămâne puțin înțeles'', a declarat autorul principal al raportului, dr. Zhigang Zhao din cadrul Universității Medicale Guangzhou din China. ''Ar putea fi încă prea devreme să sugerăm că bărbații cu disfuncție erectilă ar trebui să-și controleze dantura și că bărbații cu boală parodontală cronică ar trebui să-și facă probleme în privința funcției sexuale'', a preciza Zhao. ''Însă ar fi bine ca pacienții care au parodontită cronică să fie informați cu privire la asocierea acesteia cu disfuncțiile erectile'', a mai spus specialistul.
 
Autorii cercetării au analizate date rezultate în urma a cinci studii publicate între 2009 și 2014, inclusiv a unui experiment controlat aleatoriu. În total, la cercetări au participat 213.000 de subiecți, cu vârste între 20 și 80 de ani.
 
Fiecare studiu a ajuns la concluzia că disfuncțiile erectile erau mai des întâlnite în rândul bărbaților care erau tratați de boală parodontală cronică, în special cei cu vârste sub 40 de ani și cei cu vârste peste 59 de ani. După diabet, care poate influența atât boala parodontală cât și funcțiile sexuale, disfuncțiile erectile au fost de 2,28 de ori mai des întâlnite în cazul bărbaților cu boală parodontală decât în al celor care nu sufereau de această problemă.
 
''Din moment ce boala parodontală cronică a fost asociată cu mai multe tulburări cronice, este util să se recomande curățarea interdentară pentru a reduce placa dentară și inflamația gingivală, a adăugat Zhao. ''Tratamentul bolii parodontale cronice poate controla sau elimina inflamația și poate reduce riscul de disfuncții erectile'', a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 296

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 303

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1023

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 359

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 478

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 477

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 856

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 698

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 595

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 582

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 660

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 853

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 721

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 811

CNAS a înființat grupuri de lucru pentru optimizarea reglementărilor din domeniul asigurărilor sociale de sănătate

26 Feb 2024 620