Sănătate Sucul de cătină, o sursă de energie şi substanţe nutritive

Cătina are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Ea combate oboseala, slăbiciunea generală din corp, reprezentând o sursă de energie şi de substanţe nutritive. Fructele de cătină sunt un leac pentru multe afecţiuni ale organismului, datorită vitaminelor şi elementelor nutritive pe care le conţin. Fructele au în compoziţia lor vitaminele A, B, C, E, K, betacaroten, acizi organici, zaharuri şi fier. Sucul de cătină previne depunerea plăcilor de colesterol pe pereţii vaselor de sânge, reduce hipertensiunea arterială, previne bolile de inimă şi accidental vascular cerebral.
 
De asemenea, acest suc contribuie la tratamentul bolilor de stomac şi esofag. Pe de altă parte, previne anemia, tulburările digestive şi reacţiile alergice, creşte imunitatea organismului, ajută în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale cavităţii bucale şi ale gâtului, în cazuri gingivită, amigdalită, stomatită, abcese şi sinuzită.
 
Sucul de cătină este indicat şi pentru reducerea simptomelor afecţiunilor aparatului respirator, datorită capacităţii lui de a lupta împotriva infecţiilor cu agenţi patogeni şi microorganisme. Acest suc este utilizat şi în cosmetică, deoarece îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului, atenuează petele şi pistruii de pe piele, creşte elasticitatea pielii, combate mătreaţa şi căderea părului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În fructele coapte de cătină conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt

10 May 2019 4519

Sucul de cătină, plin de vitamine și aminoacizi. De ce să consumi cătină

18 Apr 2018 1962

Semințele de cătină sunt bogate în acizi grași nesaturați

05 Mar 2018 11103

Mugurii de cătină sub formă de tinctură au efect aphrodisiac

08 Jan 2018 2596

Cu siguranţă nu ştiai asta despre cătină! Află cât e de periculoasă!

09 Nov 2016 12016