Sucul de pătrunjel ne ajută să pierdem în greutate

Beți câte un pahar cu suc de pătrunjel în fiecare zi, timp de trei săptămâni, iar grăsimile din organism vor fi arse mult mai rapid, scrie antena3.ro 

Mai mult, chiar și hepatita poate fi combătută dacă veți bea zilnic un pahar de suc de pătrunjel. Încărcat cu multiple vitamine și minerale esențiale pentru organism - A, B, C, K, fier, potasiu -, pătrunjelul este o plantă cu efect puternic în eliminarea excesului ponderal din greutate. 
Efectele pe care pătrunjelul le are în organism și care ajuta la slăbit sunt: are efect detoxifiant (este diuretic și elimină toxinele); reduce pofta de mâncare și combate senzația de foame; combate retenția apei în organism; combate efectul de balonare; menține echilibrul zaharului în sange și combate astfel fluctuațiile în greutate.
 De asemenea, sucul de pătrunjel crud are proprietăți care ajută la funcționarea naturală a tiroidei și glandelor suprarenale dar este și excelent pentru bolile sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic.
 
Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de țelina sau de spanac se obțin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.
Pentru a se prepara suc de pătrunjel se pun frunzele în storcator și apa cât să le cuprindă. Se presează compoziția până devine o pastă ce se poate bea ca atare sau filtrată. 
Este recomandat ca sucul să se bea imediat ce a fost preparat și în nici un caz nu se ține în frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obținut dintr-o legătură de pătrunjel preferabil înainte de masa principală

Sursa foto: Arhiva ZIUA  de Constanța 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.