03 Nov, 2017 23:59
2420
Daniela MOLDOVEANU
Perele conțin acid hidroxicinamic care s-a dovedit că ajută la prevenirea cancerului de stomac. O porție de mere și pere pe zi este asociată cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar la femei. Un alt nutrient care se regăsește în compoziția perelor, cuprul, ajută la prevenirea cancerului de colon, conform
Agerpres.ro.
Un studiu efectuat pe un număr de femei aflate la post-menopauză arată că riscului apariției cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu până la 35% la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune și smochine.
Perele conțin mult mai multe fibre față de alte fructe, fapt pentru care ajută la digestie, însă joacă și un rol important în menținerea glicemiei în limite normale prin încetinirea absorției carbohidratilor din intestin în sistemul circulator sangvin. De asemenea, perele sunt recomandate copiilor care suferă de reflux gastro-esofagian deoarece ele nu afectează mucoasa stomacului. Au rolul și de a atenua constipația datorită pectinei care este diuretică și poate avea un efec laxativ ușor. Se recomandă sucul de pere pentru reglarea tranzitului intestinal.
În cazurile de litiază urinară, nutriționiștii recomandă consumul zilnic timp de două sau trei săptămâni a câte un litru sau doi de suc de pere pe zi. Acest remediu poate dizolva sau mărunți pietrele, favorizând eliminarea lor prin mărirea diurezei.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: