Sucul de portocale, o alegere foarte sănătoasă

Sucul de portocale, unul dintre cele mai populare şi consumate sucuri, are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Portocalele sunt bogate în flavonoizi, hespedrinele care favorizează creşterea colesterolului „bun“ şi scăderea celui „rău“. Totodată, pentru persoanele care vor să scadă în greutate, acest fruct reprezintă echilibrul perfect între nutrienţi, apă şi fibre.
 
Conform unui studiu, suplimentele de vitamina C nu asigură aceleaşi efecte pozitive precum sucul proaspăt de portocale. O portocală asigură 12,5% din necesarul zilnic de fibre, reducând astfel nivelul colesterolului. Un pahar cu suc proaspăt de portocale, consumat zilnic, scade riscul de a dezvolta artrită reumatoidă. De asemenea, stimulează sistemul imunitar şi are roluri importante în stimularea răcelilor şi infecţiilor. Îmbunătăţeşte activitatea vaselor mici de sânge şi favorizează digestia, ajutând în lupta cu constipaţia.
 
Se recomandă păstrarea portocalelor la temperatura camerei, într-un spaţiu deschis (nu în pungi de hârtie sau plastic), sau în frigider. Indiferent de metoda de păstrare, portocalele trebuie consumate în termen de maxim două săp­tă­mâni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un pahar de fresh de portocale ține doctorul departe

19 Mar 2019 1830

Portocalele previn apariția unor boli precum cancerul sau leucemia

20 Jan 2018 1659

Sănătate Sucul de portocale stimulează sistemul imunitar

27 Apr 2015 1323