Sănătate Tarhonul, un condiment care poate înlocui sarea

Tarhonul este o plantă perenă, originară din stepele Mongoliei şi din Siberia, dar care a pătruns şi în Europa. Conţine uleiuri volatile, compuşi aromatici, estragol, cumarine, flavonoide, mucilagii, hidrocarburi terpenice, minerale, dar şi vitaminele B şi C. Tarhonul are numeroase calităţi, printre care se numără cea de a regla şi de a stimula funcţia gastrică.
 
Tarhonul ajută la asimilarea substanţelor nutritive, dar şi în cazul balonărilor, constipaţiei sau gastritelor. Datorită proprietăţilor sale, tarhonul este indicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului şi ale rinichilor. Deoarece are un conţinut bogat în iod şi în săruri minerale, această plantă poate înlocui sarea şi este recomandată persoanelor care sunt la regim, aroma sa puternică fiind suficientă pentru a da gust mâncării.
 
Pe de altă parte, ceaiul de tarhon alungă oboseala, este diuretic, ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism, măreşte eliminarea biliară, fluidifică secreţiile bronhice şi, în plus, este un bun remediu contra insomniilor. De asemenea, compresele cu infuzie de tarhon se folosesc pentru calmarea durerilor, în general. Tarhonul are acţiune antiinflamatoare, dezinfectantă, antiinfecţioasă, antivirală, antibacteriană, antispastică, stomahică şi antiparazitară.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Tarhonul favorizează digestia

29 Dec 2014 1477

Tarhonul favorizează eliminarea toxinelor din organism

22 Aug 2014 2098