Remedii naturiste Terapia cu argilă și beneficiile sale

Argila reprezintă un bun detoxifiant, cu efecte benefice atât pentru uz intern cât și pentru uz extern. Ceea ce este interesant la această minune a naturii este faptul că argila are o compoziție asemănătoare cu aceea a corpului nostru.

Conține minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu și altele), ceea ce îi permite să curețe toxinele din sânge. Acest amestec de silicați și fragmente de cuarț, este un adevărat miracol pentru sănătate. Se pare ca silicatul de aluminiu îi conferă proprietățile cicatrizante, iar alți produși de care dispune îi explica proprietățile antitoxice. Completează necesarul de compuși anorganici, restabilește echilibrul acido-bazic, reglementează digestia, stimulează activitatea glandelor endocrine și combate hiperaciditatea.

Se găsește sub diverse sortimente argilă albă, galbenă, roșie, verde și gri, cea mai bună (în sensul conținutului de informații și energii benefice) fiind cea galbenă (are cel mai mare conținut de fier, magneziu și calciu), urmată de argila albă. Daca în trecut femeile însărcinate simțeau nevoia de a consuma roca de argilă din râpe și alunecări de teren, fără a cunoaște compoziția mineralogică, dar simțind efectele benefice ale acesteia (acoperirea necesarului de minerale în perioada prenatală și prevenirea efectelor demineralizării), azi, argiloterapia și mai ales cea cu argilă albastră untoasă, reușește vindecări și ameliorări miraculoase ale afecțiunilor celor care o utilizează, atât în uz intern, cât și pentru uz extern.

Fie ca e folosita intern, fie ca doar ia contact exterior cu organismul, ea se localizează în final spre locul afectat, absoarbe ceea ce este nociv, apoi elimină, de regula pe calea tubului digestiv. S-a dovedit faptul că potențează forțele de apărare ale organismului, ajută la echilibrarea radioactiva a corpului, reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, protejează bolnavii de diabet și are efect tonic asupra sistemului nervos alungând stressul. Este recomandată  în cazul afecțiunilor căilor respiratorii, a arsurilor, problemelor ochilor, în cazul ulcerului și gastritei, insuficienței hepatice și biliare, dar și în cazul, problemelor cu tenul.

Fiind potrivită pentru toate tipurile de ten, acțiunea argilei asupra acestora este de a exfolia, curăța și stimula circulația, fără să irosească uleiurile naturale de la nivelul pielii. Împachetările corporale pe bază de argilă sunt recomandate tuturor persoanelor care doresc să își tonifiece și să confere fermitate pielii. De asemenea, ajută și persoanele cu pielea lăsată, ori de la slăbit, ori din cauza sarcinii. Vei simți rezultatele acestui tratament chiar după prima ședință.

Argila se poate folosi și pentru uzul intern, consumată în cantități recomandate de medicul curant. În general se folosește apa de argilă obținută sau sub formă de cataplasme, aplicate în zonele dureroase. Apa de argilă este benefică în rezolvarea problemelor privind gastro-duodenita, ulcerul gastro-duodenal, în cazul arsurilor la stomac, a insuficienței hepatice și biliare sau în cazul colicelor nefritice sau litiazice (mai exact a durerilor produse de pietrele renale).

De asemenea, apa de argilă poate să fie inhalată, pentru tratarea răcelilor, iar biluțe mici de argilă pot fi supte ca pastilele de răceală, pentru tratarea durerilor în gât.

Și în cazul în care există leziuni ale pielii, argila este utilă, pentru că are efect cicatrizant, dar și antibacterian, astfel încât previne infecțiile și ajută la o vindecare rapidă.

Înainte de a începe o cură cu argilă, e bine să consulţi un medic. Există şi contraindicaţii. Acest tratament nu e recomandat în cazul herniei, constipaţiilor severe sau în tratamentele cu raze X.

Sursa Voceaconstante.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.