Sănătate Trei tratamente naturiste pentru eliminarea mătreţii

Mătreaţa este o afecţiune extrem de întâlnită, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Această afecţiune ajunge de multe ori să reprezinte o problemă cotidiană, ea având un impact estetic neplăcut. Mătreaţa este o afectare a pielii capului provocată de o hipersecreţie a unei ciuperci numite Pityrosporum ovale, care se găseşte în mod natural în sebumul produs de scalp. Din cauza dezechilibrului hormonal, a stresului, alimentaţiei necorespunzătoare sau în urma folosirii unor produse de îngrijire a părului, aceste ciuperci se înmulţesc anormal şi provoacă o supraproducţie a celulelor pielii capului care se strâng şi ulterior se desprind sub formă de coji. O altă cauza a apariţiei mătreţii este uscarea pielii capului.
 
Unul dintre cele mai eficiente şi mai ieftine remedii naturiste folosite împotriva mătreţii este amestecul de cantităţi egale de ulei de ricin şi vitamina A. Cu acest amestec se tamponează pielea capului şi se lasă să acţioneze între zece minute şi câteva ore. Un alt remediu contra mătreţii este amestecul realizat din ulei de măsline şi suc de lămâie, care se lasă să acţioneze 30 de minute. Acest tratament hidratează pielea capului, elimină mătreaţa, regenerează firele şi împiedică căderea părului.
 
Amestecul obţinut dintr-o cană de oţet de mere şi două aspirine este un tratament sigur şi eficient contra mătreţii. Această mască se lasă timp de cinci minute să acţioneze, după care se clăteşte părul cu apa în care s-a adăugat o lingură de oţet.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Iată prin ce metode poţi scăpa de mătreaţă

05 Apr 2016 1788

Sănătate Trei tratamente naturiste contra mătreţii

18 May 2015 1665

Cum poţi combate mătreaţa

29 Jun 2014 1988