Uleiul din arbore de ceai, benefic pentru sănătate şi frumuseţe

Arborele de ceai este un arbore nativ din Australia, preferă zonele mlăştinoase, dar este cultivat pe imense plantaţii, extractul acestuia fiind căutat din ce în ce mai mult în întreaga lume. Există multe specii şi subspecii de arbore de ceai, toate având o scoarţă care se decojeşte de pe trunchi. Acest ulei se obţine prin distilarea cu aburi a frunzelor şi ramurilor tinere.
 
Uleiul din arbore de ceai are virtuţi incontestabile şi dovedite, el acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice, fiind considerat unul dintre cele mai bune uleiuri antiseptice. Conţine terpinene, terpinolene, terpineol, cineole, phelladrene, aromadendrene, viridiflorene. Acest ulei are proprietăţi antimicotice, antibacteriene, antiseptice, antivirale, detoxifiante, insecticide şi stimulente. De asemenea, are efect tonic pentru sistemul imunitar, luptă împotriva infecţiilor la plămâni, a celor genitale, urinare, sinuzale şi bucale, tratează afecţiuni precum herpes, zona zoster, varicelă şi răceală.
 
Totodată, aceast ulei protejează pielea de urmările radiaţiilor în timpul chimioterapiei şi după aceasta. Uleiul din arbore de ceai tratează petele maronii pe piele cauzate de vârstă, furuncule, arsuri, cistită, urticarie, arsuri solare, negi, răni, tăieturi. Mai mult de atât, ajută la purificarea şi curăţarea pielii, la îngrijirea tenului gras, a tenului cu probleme, dar şi la îndepărtarea mătreţii. Acest ulei tratează piciorul atletului şi alte infecţii ale unghiei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile ceaiului verde în domeniul cosmetologic

11 Jun 2021 5223

Ceaiul Mate, nutritiv, energizant şi un aliat al sănătăţii

13 Sep 2016 1543

Sănătate Iată ce afecţiuni poţi trata cu uleiul din arbore de ceai

04 Apr 2016 1520

Sănătate Uleiul din arbore de ceai, un produs cu multiple beneficii

22 Aug 2015 2172

Sănătate Scorţişoara-albă calmează durerile dentare

01 May 2015 1555

Sănătate Uleiul de arbore de ceai accelerează vindecarea rănilor

13 Apr 2015 1572

Uleiul de arbore de ceai, multiple beneficii pentru sănătate

12 Sep 2014 2047

Salcia, remediu natural pentru durerile reumatice

13 Jul 2014 5262

Salcâmul, sănătate din natură

11 May 2014 2495