Usturoiul este considerat un adevărat medicament

În medicina populară usturoiul este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.
Usturoiul conține alicină, o substanță fără miros, care prin presare și măcinare produce mirosul specific de usturoi. Pătrunjelul și boabele de cafea sunt cele mai bune remedii contra mirosului. Alicina este mecanismul de apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor și un antibiotic natural, principala sursă de beneficii naturale asupra sănătății umane. Alicina este distrusă atunci când usturoiul este gătit sau ținut în oțet, conform Agerpres.ro
Conține, de asemenea, minerale precum: magneziu, calciu, fosfor, iod, selenium, zinc, acid silicic, dar și vitaminele A, B1 și B2.

Elementele chimice pe care le conține usturoiul întăresc sistemul imunitar, subțiază sângele favorizând circulația și împiedicând formarea cheagurilor de sânge, întârzie îmbătrânirea organismului. Usturoiul este un agent anticancerigen și un medicament împotriva colesterolului, un puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur, eficient împotriva streptococilor, un aliment adjuvant în diabet, reîntinerind ficatul. Este un leac alimentar biblic pentru bolile de stomac, un puternic ajutor în constipație, un leac alimentar excepțional de eficient în problemele nasului și gâtului și ajută mult în problemele aparatului genital feminin.

Un studiu recent despre efectele usturoiului asupra sănătății sugerează că reduce cu aproape jumătate riscul cancerului de plămâni, mai ales consumat proaspăt. Un studiu, realizat de Washington State University sublinia că o substanță chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiinfecțiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice. În comparație cu două antibiotice mult uzitate — eritromicină și ciprofloxacin — sulfura de dialil, care se găsește în usturoi, este nu doar mai puternică, ci și acționează într-un timp mult mai scurt.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cele mai cumpărate sosuri de usturoi, retras de pe rafturile din magazinele LIDL! Iată motivul

09 Feb 2024 1247

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1400

Este oficial! Ce se întâmplă cu prețul mai multor alimente, printre care carne tocată, usturoi, orez, bulion de roșii și cozonac

27 Oct 2023 708

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1150

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1828

GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)

29 Jun 2022 1222

Ziua fripturii din pulpă de miel. Cum să prepari o friptură de miel perfectă

07 May 2022 1364

GastroArt Sos de usturoi (rețetă interbelică)

21 Apr 2022 1375

GastroArt Limbă picantă (rețetă interbelică)

25 Mar 2022 1681

GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

06 Feb 2022 1676

GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

26 Jan 2022 1536

Ministerul Agriculturii alocă peste 22 de milioane de lei în 2022 pentru susţinerea producţiei de usturoi

02 Jan 2022 3383

Centrulnatura.ro Sos de usturoi raw-vegan

04 Dec 2021 3028

Centrul Natura Fructul Safu este o sursă importantă de uleiuri, în țările Africane

26 Nov 2021 1462

Usturoiul, leguma minune. Iată boala gravă pe care o poate vindeca

22 Nov 2021 2966