Usturoiul, un bun remdiu împotriva căderii părului

Usturoiul, pe numele său ştiinţific allium sativum, are numeroase virtuţi terapeutice, scrie agerpres.ro.
El este, printre altele, o soluţie excelentă pentru activarea creşterii părului şi oprirea căderii acestuia. Fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale şi oligoelemente (alicina acţionează ca un puternic antibacterian), usturoiul face astfel minuni în privinţa părului, informează sâmbătă metronews.fr.

În cartea "L'ail malin"(Usturoiul vicelan), Alix Lelief-Delcourt dă o reţetă de pregătit acasă pentru cei care pot ignora mirosul neplăcut al usturoiului. Se curăţă şi se zdrobesc cinci căţei de usturoi, se adaugă 50 de mililitri de ulei de măsline, se amestecă şi se lasă una-două zile la temperatura camerei.
Amestecul se aplică la rădăcina părului, se masează pielea capului şi se lasă masca 30-60 de minute pe păr. Apoi se spală cu şamponul obişnuit. Pentru evitarea mirosului intens şi neplăcut, pe păr se poate pulveriza oţet de cidru, mirosul atenuându-se în câteva minute. 

Stimulând microcirculaţia, usturoiul redă vitalitatea rădăcinilor părului, îi stimulează creşterea şi contribuie la stoparea căderii firelor de păr. Un alt avantaj este faptul că, datorită calităţilor sale antibacteriene, însănătoşeşte pielea capului şi scade cantitatea de mătreaţă, încheie metronews.fr.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.