Sănătate Utilizările medicinale ale sucului de ghimbir

Originar din Asia, ghimbirul este utilizat îndeosebi pentru calităţile sale deosebite în tratarea răcelii, tusei, artritei şi inflamaţiilor. Ghimbirul conţine uleiuri esenţiale, vitaminele B, C, minerale, precum calciu, fosfor, aluminiu şi crom, acid aspartic, acid linoleic, acid oleic şi acid ascorbic. Sucul de ghimbir îmbunătăţeşte sistemul imunitar, reduce riscul de a contracta tuse şi răceală, calmează durerile în gât.
 
Sucul de ghimbir are efecte entiemetice, fiind indicat persoanelor care suferă de vărsături. De asemenea, acest suc ameliorează arsurile la stomac, indigestia, vărsăturile şi greaţă cauzate de infecţiile stomacale. Tot el relaxează muşchii şi ţesuturile din organism, oferind, în acelaşi timp, energie şi vitalitate acestuia. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi calmante, sucul de ghimbir ajută la reducerea inflamaţiei la nivelul articulaţiilor şi la reducerea durerii.
 
Consumul sucului de ghimbir reduce nivelul colesterolului şi al tensiunii, stimulează circulaţia sângelui şi previne blocajele, ameliorează durerile de cap, ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor şi previne apariţia cancerului de colon şi a celui gastric. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ghimbirul face minuni pentru sănătate

24 Jun 2020 1447

ecuisine.ro Salata cu pepene si mango

19 Jul 2016 3454

Poftă bună cu Gina Bradea Brioşe – cupcakes cu portocale şi ghimbir

14 Jul 2016 4796

Ecuisine.ro Supă thailandeză de pui

14 May 2015 2263

Ecuisine.ro Supă de midii

04 May 2015 2685

lauraadamache.ro Ananas la gratar cu rom si scortisoara

27 Feb 2015 1741