Sanatate

Varza ajută la reglarea florei intestinale


Varza cu frunze verzi este foarte hrănitoare fiind foarte bogată în fibre alimentare, multe vitamine și minerale, furnizând în același timp un număr foarte mic de calorii, ajutându-ne să slăbim natural, informează Agerpres.ro.
 
Obiceiul de a consuma timp de 3 sau 4 zile pe săptămână salată din această legumă în cantități mari are și următoarele avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă și ne ajută în regimurile disociate.
 
Cercetătorii Universității de Medicină din Hawaii au evidențiat faptul că unii compuși din varză împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă a acestuia) către vasele de sânge și țesuturi. De asemenea, varza împiedică formarea plăcilor de aterom și sclerozarea pereților arterelor. Conținutul de potasiu din varză conduce al reglarea presiunii arteriale, pentru diminuarea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Potasiul este un bun vasodilatator, care relaxează vasele sanguine și ajută fluxul sanguin să circule mai bine.
 
Varza albă acționează ca laxativ. În varza murată se găsesc așa-numitele "bacterii prietenoase" care combat constipația prin reglarea florei intestinale. Are foarte multe fibre, drept urmare promovează un tranzit intestinal sănătos.
 
Această legumă poate fi folosită ca vitaminizant pentru pacienții care se refac după o boală. Prin conținutul de vitamina A întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baza Logistică Navală a cumpărat legume de la o societate din Suceava (document)

11 Dec 2018 436

Varza, remediul anti-oboseală

20 Nov 2018 321

Judeţul Constanţa Copil de 4 ani, căzut de la înălţime la Corbu. Intervine elicopterul

02 Nov 2018 473

Varza albă poate fi folosită ca vitaminizant pentru pacienții care se refac după o boală

11 Oct 2018 410

Consumul de varză crudă sub formă de salată, tratament tonic pentru sistemul muscular

03 Aug 2018 357