15 May, 2018 00:00
2357
Daniela MOLDOVEANU
În varza albă există cantități mari de apă, dar și substanțe tonice precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod și cobalt), informează
Agerpres.ro .
Varza albă poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât și gătită, fără să își piardă calitățile nutritive.
Nutriționiști o consideră una dintre cele mai vechi legume ce poate fi considerată un medicament naturist anticancerigen. Leguma este recomandată în peste 100 de afecțiuni ale organismului în funcție de tipul de varză.
Varza albă, sortimentul românesc, este un aliment nutritiv, energizant, remineralizant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, cicatrizant, antidiabetic și antianemic, potrivit www.dietetik.ro. Este o legumă mai bogată în vitamina C decât portocalele și are puține calorii.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: