voceaconstantei.roCele mai eficiente remedii naturale pentru imunitate



Când vine toamna, cei mai mulţi dintre noi, adulţi ori copii, ne gândim că o cură de imunizare, înainte de sezonul rece ar fi binevenită. Dacă pentru mulţi la îndemână sunt suplimentele de vitamine care îţi asigură aportul necesar pentru a înfrunta anotimpul rece, sunt mulţi cei care au trecut pe sistemul de tratament neconvenţional, suplimentele din plante, tincturile ori alimentele clasice precum ceapa sau usturoiul. Fie că le consumăm ca atare, în stare naturală, ori sub formă de capsule, pentru a fi mai bine absorbite, important este să acordăm în această perioadă o atenţie mai deosebită sănătăţii. Iarna este lungă iar imunitatea se întăreşte din timp.

Practic, la ce ne referim atunci când vorbim despre imunitatea organismului sau sistemul imunitar? Acesta cuprinde mecanismele de apărare ale organismului faţă de agenţii patogeni − virusuri, bacterii, fungi, radiaţii, substanţe toxice, medicamente. Dacă agenţii patogeni sunt în cantităţi mici, sistemul imunitar face faţă atacului. Există însă şi situaţii când sistemul imunitar este depăşit, este slăbit şi are nevoie de ajutor pentru a face faţă agenţilor patogeni. Viaţa omului modern se desfăşoară foarte rapid. Omul modern sare de multe ori peste mese, ia antibiotice fără a consulta un medic, ceea ce duce la distrugerea florei intestinale şi în consecinţă la scăderea imunităţii. Eliminarea acestor factori se poate realiza si cu ajutorul produselor naturale de tipul suplimentelor alimentare cum ar fi spirulina, uleiul de peste omega3,Coenizma Q10 în ulei de cătină, ulei de cătină, dar şi echinacee. Alte plante care ajută la creşterea imunităţii sunt angelica, rozmarinul, valeriana, conurile de hamei, melisa, salvia, teiul, talpa-gâştei, rădăcina de lemn dulce, brusturele, cimbrişorul sau ienupărul.

Echinacea sub formă de capsule este un produs destinat susţinerii şi echilibrării activităţii sistemului imunitar, creşte activitatea fagocitelor, stimulează activitatea limfocitelor şi producţia de limfokine şi susţine mecanismele de apărare nespecifică împotriva unor agenţi patogeni virali şi microbieni şi are efecte benefice prin acţiunea antioxidantă şi antiinflamatorie. De asemenea, ea are şi proprietăţi antifungice. A fost adusă din America de Nord, dar s-a adaptat la condiţiile climatice din Europa şi creşte chiar şi la noi.

Cătina este un alt ingredient care ne ajută organismul. Supranumită şi „ginseng românesc “ se prepară tradiţional cu miere spre a fi consumată. Conţine vitaminele C, A, tot complexul B, D, E, F, PP, betacaroten şi alte elemente printre care calciu, fosfor, magneziu, potasiu, pectine, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali, cei care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Măceşele sunt foarte bogate în vitamina C şi conţin substanţe ce pot elimina chiar şi viermii intestinali. Vindecă virozele respiratorii, calmează tusea şi revigorează organismul în caz de febră.

Spirulina conţine proteine hidrosolubile care se asimilează imediat, iar consumul ei înlătură oboseala cronică şi creşte rezistenţa organismului faţă de orice fel de germeni.

Şi alimentele clasice precum ceapa şi usturoiul care conţin potasiu, calciu, fier, sulf, precum şi vitaminele A şi E şi bioflavonoide au efecte de creştere a imunităţii. Consumate cu moderaţie pot ţine la distanţă chiar şi boli grave, precum cancerul sau afecţiunile inimii. Cantitatea şi-o potriveşte fiecare, astfel încât să nu-i irite stomacul.

Aloe Vera sub formă de gel sau capsule este un supliment excelent pentru întărirea imunităţii. E genul de plantă-panaceu, capabilă să vindece de la o arsură mică până la cancer. Ajută la detoxifierea întregului corp, indiferent în ce stadiu de este boala.

Propolisul, cele mai bune rezultate

Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru întărirea sistemului imunitar este cel cu propolis. Propolisul este o substanţă vâscoasă şi puternic aromată, găsindu-se în diferite culori şi nuanţe. Această substanţă este, de fapt, un compus din răşini naturale, ceară, uleiuri esenţiale, polen, acizi graşi, flavonoide, amino-acizi liberi, antibiotice naturale, precum si vitaminele A, B, E si PP. Puţini ştiu ca propolisul este, de fapt, cel mai valoros produs al stupului. Graţie compuşilor antibiotici şi antivirali din compoziţia lui, precum şi datorită numeroaselor proprietăţi benefice pentru organismul uman pe care le are, propolisul este un remediu universal pentru o gamă largă de boli şi afecţiuni.

Propolisul acţionează prin stimularea anumitor factori imunologici. Concret, propolisul ajută corpul să secrete o substanţă chimică ce lupta împotriva leziunilor de la nivelul celulelor, precum şi împotriva îmbătrânirii. Cura cu propolis este destinată persoanelor care au un sistem imunitar slăbit. Tratamentul se bazează pe administrarea corectă a tincturii de propolis, de două ori pe zi – dimineaţa, pe stomacul gol, precum şi seara, înainte de culcare. Copiilor le sunt indicate câte 10 – 15 picături, în vreme ce adulţilor le trebuie 30-50 de picături pentru efectele promise.Timp de jumătate de oră după ce ai luat tinctura de propolis nu trebuie să mănânci nimic şi trebuie administrat vreme de 10 zile consecutive, apoi se face o pauza de alte 10 zile. Se reia cura până în momentul în care efectele sale devin vizibile.

Suplimentele cu vitamine şi minerale din vegetale ajută foarte mult la creşterea imunităţii şi nu există studii concludente care să ateste că ar fi dăunătoare organismului. Însă e bine să faci analize înainte de a alege diferite sortimente şi e şi mai bine ca ele să-ţi fie prescrise de un medic specialist în fitoterapie.

Sursa: voceaconstantei.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 725

#ConstanțaEsteBine Ziua 316 – 12.11.2022. Astăzi sărbătoresc cărămizile

12 Nov 2022 1217

#ConstanțaEsteBine Ziua 246 – 3.09.2022 Astăzi sărbătoresc imunitatea

03 Sep 2022 1155

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii a rămas fără imunitate parlamentară (VIDEO)

28 Jun 2022 967

Camera Deputaților Astăzi se votează asupra cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu

28 Jun 2022 939

Studiu american Risc de spitalizare redus cu 53% şi de deces cu 91% în cazul infectării cu tulpina Omicron, faţă de Delta

13 Jan 2022 1270

Israelul ar putea atinge imunitatea colectivă în urma valului de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului

02 Jan 2022 1553

Organizația Mondială a Sănătății Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară

18 Dec 2021 1236

INSP. Doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au au fost depistate pozitiv cu COVID-19 (video)

08 Oct 2021 1941

#ConstantaEsteBine 25 septembrie 2021. Imunitate emoțională

25 Sep 2021 2280

#ConstantaEsteBine 17 septembrie 2021 - Întărire imunitară

17 Sep 2021 1887

Efectele benefice ale pulberii de gutui

07 May 2021 3115

Lămâia, ajutorul pentru o imunitate puternică

19 Feb 2021 3292

Căpșunile, de ajutor în creșterea imunității

18 Feb 2021 2504

Coacăzele negre ajută la fortificarea sistemului imunitar

11 Feb 2021 2185