Voceaconstantei.ro Drojdia de bere, elixirul tinereţii din frigider



Cunoscută încă din vechime, drojdia de bere este considerată un leac miraculos, un medicament universal, ce face față cu brio numeroaselor boli, constituind, pe lângă ingredientul necesar băuturilor alcoolice, o inepuizabilă sursă de energie, sănătate și frumusețe. Drojdia de bere, această ciupercă-minune (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, conține 17 vitamine diferite, majoritatea din complexul B. O reală uzină de medicamente, drojdia de bere mai conține 16 aminoacizi, 14 săruri minerale și aproximativ 46% proteine. Un consum frecvent al alimentului viu s-a dovedit util în terapia și profilaxia numeroaselor boli, armata de celule vii câștigând lupta cu afecțiuni precum enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, formele de avitaminoză B, diabet zaharat, furunculoză, acnee și seboree, osteomielită, scleroză în plăci, pneumonie, gripe, anemie sau variolă. Indiferent de felul de drojdie ales, oricare este potrivit în terapie, însă, de preferat este cel cultivat pe cerealele malțate, și nu drojdia de bere obișnuită, care prezintă mai puțin cu 70% vitamine. Drojdia proaspătă, cea care face aluatul să crească, se poate consuma în combinație cu miere. La o linguriță de drojdie adăugați două lingurițe de miere, frecând până la omogenizare. Doza zilnică recomandată pentru adulți este de 3 lingurițe, pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara. Drojdia uscată, pe care o puteți găsi la pliculețe, poate fi folosită și ea în schimbul celei proaspete, însă este mai puțin eficientă din punct de vedere terapeutic. Adăugați două lingurițe de praf de drojdie uscată în jumătate de litru de suc de morcovi, frecați bine și dați amestecul la rece, servind preparatul într-o zi, fracționat în 3 etape.

Acolo unde drojdia face minuni

În cazul anemiei sau tulburărilor de asimilare a mineralelor, urmați o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. În cazul răcelilor și bolilor infecțioase, serviți câte 3 linguriţe de drojdie proaspătă, zilnic, timp de 2-3 săptămâni. Obezitatea presupune un tratament de 20 de zile cu drojdie de bere, repetat de mai multe ori la rând, efectele finale fiind cele ale scăderii în greutate, precum și a tratării diabetului. Boli ca paralizia, Parkinson, Alzheimer pot fi combătute, în fiecare lună, cu o cură de două săptămâni, în care se vor consuma 3-4 linguriţe de drojdie, zilnic. Tratamentul este util și în tulburările generate de stres (depresie). Pentru psoriazis, sclerodermie, afecțiuni dermaologice, se vor urma cure de o lună cu drojdie de bere, servind câte 4 lingurițe pe zi, făcând pauză de o săptămână. Bolnavii de cancer supuși iradierii pot consuma minimum 6 lingurițe pe zi, tratamentul având ca efect reducerea reacțiilor adverse ale cobaltoterapiei. Cura protejează mucoasele (în cazul cancerului de gât și esofag), iar în mai puțin de 3 luni, cancerul de prostată, de piele sau al ficatului, poate fi oprit cu ajutorul acestui medicament minune.

Rețetă pentru întărirea sistemului imunitar

Pentru întărirea sistemului imunitar, puneți într-o ceașcă drojdie de bere de mărimea unei nuci, adăugând o cantitate egală de miere. Lăsați 10 minute, după care amestecați bine compoziția. Se servește timp de 4 zile pe lună, dimineața și seara, înainte de mese. Dacă suferiți de anemie, amestecați jumătate de litru lapte dulce cu 4 linguri drojdie de bere, o ceașcă de lapte praf degresat și o lingură de miere. Amestecați până când mierea este dizolvată, adăugând, din nou, jumătate de litru de lapte proaspăt. Beți câte o cană între mese, și una la culcare, seara. Aceste cantități sunt suficiente pentru 2 zile, tratamentul urmându-se câte 10 zile, cu 10 zile pauză după.

Bine de știut

Drojdia de bere remediază dezechilibrul florei intestinale, fiind, totodată leac pentru creșterea părului. Mărește rezistența sportivilor la oboseală, fiind eficace pentru bolnavii hrăniți cu sonda, în stările de denutriție extremă. Este folosită ca ingredient principal și la prepararea cremelor și măștilor cosmetice.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voceaconstantei.ro Ghiozdanul şi scolioza

25 Sep 2016 2568

Voceaconstantei.ro Sfatul medicului - Postura corectă a corpului

13 Aug 2016 3133

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Ce fructe și legume de vară ne cresc imunitatea

06 Aug 2016 2328

Voceaconstantei.ro Sfatul Medicului. Ce Afecțiuni putem trata folosind ozonoterapia

01 Aug 2016 4184

Voceaconstantei.ro Cercetările arată că medicii greşesc diagnosticul la peste jumătate dintre pacienţii infectaţi cu virusul hepatitic C

23 Jul 2016 2410

Voceaconstantei.ro Remedii Naturiste - Soluţii pentru picioare umflate

23 Jul 2016 2306

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3109

Voceaconstantei.ro Simptomele intoleranței alimentare

19 Jul 2016 2214

Voceaconstantei.ro Intervenția laparoscopică pentru tratamentul varicocelului

19 Jul 2016 2600

Voceaconstantei.ro Noi tendinţe în tratamentul infecţiei cu virusul hepatitei C

16 Jul 2016 2446

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Cum ne vindecăm călcâiele crăpate

13 Jul 2016 3083

Voceaconstantei.ro Răcelile de vară şi tratamentul lor cu plante

10 Jul 2016 2286

Voceaconstantei.ro Cum să ne calmăm arsurile solare cu produse naturale

04 Jul 2016 3092

Voceaconstantei.ro Prăjitură cu multă ciocolată

23 Jun 2016 2484

Voceaconstantei.ro Cum să scăpăm de petele maronii de pe ten cu tratamente naturiste

21 Jun 2016 5803